Kapitenov eliksir mladosti: Saša Ilić ima bolje rezultate na testiranju nego prošle godine!

Saša Ilić je pretposlednjeg dana 2017. proslavio 40. rođendan, ali to ga nije sprečilo da na medicinskim pregledima, sa akcentom na test funkcionalnih sposobnosti, ima bolje rezultate nego prošle godine!

Kapiten Partizana je u uvodu priprema „zablistao” u klinici „Vita maksima”, baš kao što je to jesenas činio rolajući „bubamaru” u mečevima s Mačvom i OFK Bačkom, prišivenog epiteta igrača utakmice.

Dr Ilija Rosić, zadužen za zdravlje fudbalera crno-belih, u prošlosti je sijaset puta znao da naglasi: „Jedan je Saša!”

Mislio je, pre svega, na Ilićevu muskulaturu, otpornost na povrede i vretenaste mišiće, retko viđene na ovdašnjim prostorima.

Sada, na pitanje da li je vođi Parnog valjka iz doktorske torbe dao gutljaj eliksira mladosti, Rosić se nasmejao:

– Dobri su mu rezultati

Saznajemo, za nijansu bolji nego lane!

– Godine su godine, al’ kod Saše… – hvali dr Ilija Rosić omiljenu ličnost u taboru crno-belih, uzdržavajući se, ipak, da od Ilićevog„minimalnog” boljitka pravi „bauk”.

Ali… Ovo je još jedan dokaz unikatnosti Partizanove ikone, apsolutnog rekordera po broju odigranih utakmica!

Šta je tajna Ilićevog trajanja, „dugovečnosti” na zelenom pravougaoniku?

O veštini baratanja loptom, prožetom „morem” podignutih trofeja, ispisane su bajke, ali umeće predstavlja isključivo zalog za mesto u klupskom almanahu posvećenom majstorima. Ne i fudbalskim „old-tajmerima”…

Rekli bismo: genetika je čudo, pogotovo što kapitena crno–belih baš i nije bio glas da je, naročito ranije, živeo po sportskom „pe-esu”.

– Svaka čast Iliću, naravno i ostalim igračima, na dobrim rezultatima – zaključio je dr Ilija Rosić, glavnokomandujući na pregledima u „Bel mediku” i testiranjima u „Viti maksimi”.

Medicinska služba je stručnom štabu darivala početne smernice, „loptica” je sad u rukama Miroslava Đukića, sa zadatkom da od finog štofa kreira Partizanovo šampionsko odelo.

Naravno, sve je lakše kad u igračkom kadru imate veličinu poput Saše Ilića

Izvor :Sportski žurnal