Kapiten Partizana: Jači utisak što cele sezone „krpimo” sastav

Milija Mrdak nije toliko razočaran porazom

Partizan je ponovo u nekom novom sastavu izašao na megdan Vojvodini i iako je četvrti set „imao u rukama“ uz nekoliko grešaka, prepustio je rivalu iz Novog Sada za konačnih 1:3. Ovog puta trener Bojan Janić, kao što je i ranije najavio, nije mogao da računa na Luku Tadića, Novica Bjelica iako rovit (još uvek ima problema sa vratom), odigrao je tri seta, a „vatreno krštenje“ imao je i Kubanac Rikardo Mancano.

Milija Mrdak, kapiten Partizana i sa 27 poena najefikasniji na utakmici, u nedelju prepodne odradio je redovan trening sa ekipom, jer već u utorak, 20. februara igra se vanredno kolo, a Valjak će za rivala imati Mladi radnik.

Sve u svemu, niti vremena da se previše analizira poraz od Vojvodine, a i sam predvodnik crno-belih više se osvrnuo na igru, zdravstveni bilten, sastav koji se menja iz meča u meč.

– Iskreno, sam poraz me nije toliko razočarao ili naljutio. Pa i taj četvrti set. Vojvodina je odigrala hrabro, posebno Bajandić i to na servisu. Pokazao je zašto je kvalitetan igrač. Mi nismo imali ideju šta ćemo, tako je delovalo. Zato mi jedino preostaje da čestitam Vojvodini na preokretu. Mada, i mi smo im dosta pomogli – iskren je Milija Mrdak.

Naredni rival je već na analizi, misli se o nastavku sezone, upravo o toliko puta pomenutom zdravstvenom biltenu.

– To mi je i jači utisak! Mi cele sezone igramo u nekom izmenjenom sastavu, krpimo se, krpimo rupe, žargonski. Bukvalno ne mogu da kažem da smo jednu utakmicu odigrali u punom sastavu, ili je neko povređen ili bolestan.

Dotakao se i kvaliteta timova.

– Shodno prethodnoj priči, Vojvodina je kvalitetan tim, ali mi nismo nemoćni da im pariramo. Nije takva situacija da pričam u tom smeru. Zato i nisam razočaran, a i kažem, najvećim delom našim greškama smo ih pogurali.

Kako u nastavku imajući u vidu upravo izostanak pojedinih igrača?

Stigao nam je nov igrač, treba vremena da se uigramo, pre svega da svi budemo zdravi što je kod nas polazna tačka, da se što pre kompletiramo. Sa te strane nam mnogo toga fali, ali dobro. Dolaze bolji dani!

Raduje da je Novica Bjelica igrao.

– Ne bih sad ja da pričam o tome, ali on toliko dugo ima problema sa vratom, da li ta diskushernija. Odigrao je i u njegovom stilu rekao da je možda mogao i još.

Zaključak i više nego jasan stigao je od MVP  Superlige 2023/24.

– Bukvalno da svaku sledeću utakmicu završimo zdravi, izvučemo pobede, a dalje kako bude – priznao je na kraju Milija Mrdak, snaga mašinerije iz Humske.

MANCANO, PUN POZITIVNE ENERGIJE…

Otkrio je Milija da se Rikardo Mancano lagano uigrava, treba vremena što mu je i sam Kubanac rekao:

– Pitao sam ga baš na treningu, kako se oseća, kako mu sve izgleda, pun je pozitivne energije, vidi se po potezima, pokretima da je kvalitetan, konkretno da se odlično razume sa Dušanom (op. aut Petrovićem). S druge strane na moje pitanje odgovorio je pitanjem, šta misliš kako može da se radi na Kubi. Sve mi je bilo jasno. Značiće nam sigurno u nastavku.

Originalni tekst Sportski žurnal