Kako preporoditi Sumu – Partizan primenjuje Miloševićev oprobani recept?

Ipak, mogu li se ova dva primera uopšte upoređivati?

Partizan za dva dana počinje pripreme za novu sezonu, a jedan od igrača koji bi mogao da bude u centru pažnje je Sejduba Suma, omaleni vezista iz Gvineje, koji prolazi kroz težak period u svojoj karijeri.
Koliko god da je oduševljavao pre dolaska u Partizan i toliko impresionirao Ivicu Ilieva da i pored nekoliko neuspešnih pokušaja nije odustajao od njegovog dovođenja, toliko je razočarao posle neslanaženja u klubu iz Humske.
Još lošiji utisak ostavio je u izraelskom Makabiju iz Haife gde je proveo prošlu sezonu na pozajmici, a za par dana bi trebalo da počne nova, teška misija trenera Sava Miloševića da talentovanog, ali i problematičnog igrača konačno vrati na nekadašnji nivo, na obostranu korist.
”Informer” je danas preneo svoja nova saznanja na ovu temu, pozivajući se na izjavu neimenovanog izvora iz Humske da za Sumu za sada nema primamljivih ponuda, pa će iz tog razloga crno-beli pokušati da mu tokom letnjih priprema ukažu novu, poslednju šansu.
Nadu crno-belima da bi ovaj najnoviji pokušaj mogao da bude uspešan daje i nedavni primer sa štoperom Bojanom Ostojićem, koji je prošao put od ”otpisanog” kod bivšeg trenera, do jednog od najvažnijih igrača kod Sava Miloševića, koji insistira na njegovom ostanku u Humskoj iako mu je ugovor istekao.
Dakle, Milošević je za kratko vreme uspeo da preporodi Ostojića, ali jasno je da će mu sa Sumom to znatno teže ići, i zbog karaktera samog igrača, i zbog (pre)velikih očekivanja kojima je Suma konstantno bio (i ostao) izložen od dolaska u Humsku.
Sumina kriza sada već dugo traje, ali ko zna, možda Milošević ima pravi recept da od Gvinejca konačno vidimo vrhunske partije.

Izvor Sportske net