Kako je Kamerunac prevario Partizan: Ondoua bio na korak od Humske, pa se vadio na porodicu!

Vezista sredinom juna pristao na sve uslove, a onda krajnje nekorektno prekršio dogovorsa crno-belima

Foto: Twitter/@servettefc

Javnosti i navijačima Partizana je malo poznata činjenica da su crno-beli još sredinom juna na talonu imali dogovoreno pojačanje iz Anžija, stisak ruke u znak dogovora, ali da je igrač ispao krajnje nekorektan u konačnom dogovoru i posao je propao. Radi se o Gaelu Ondoui, vezisti koji je pre dva dana potpisao ugovor sa švajcarskim Servetom, a bio je na pragu Humske.

Kada kažemo “na pragu”, mislimo i bukvalno, jer je Ondoua u pomenutom periodu stigao u Beograd i to kao slobodan igrač, pošto mu je istekao ugovor sa klubom iz Mahačkale.

Sve je bilo u najboljem redu, jer je preko posrednika i sam igrač isprva bio veoma “zagrejan” da potpiše za osvajača Kupa Srbije i praktično je završnica transfera delovala rutinski. Ali, avaj…

Ondoua je stigao u prestonicu na završne razgovore, posetio Humsku i dobio uslove od čelnika koji su ga odmah zadovoljili, pa je ostalo “samo” da se potpiše hartija. Ipak, priča se iskomplikovala pošto je napustio srpsko tle, jer se u posao umešao njegov agent koji ga je uverevao da će potpisati ugovor sa švajcarskim Jang Bojsom.

Sve se dešavalao iza leđa čelnika Partizana, koji su samo čekali potvrdu dogovorenog posla, ali je Ondoua, verovatno po instrukcijama, počeo da “uvija” da poručuje kako ima probleme sa porodicom, koja neće u Srbiju i slično…

Brzo su u Humskoj shvatili o čemu se radi i odmah se okrenuli drugim rešenjima, pa su i kasniji pokušaji Ondoue da preko posrednika obnovi kontakt završavani porukom iz Partizana da je to u redu, ali samo za slabije finansijske uslove u odnosu na prvobitni dogovor.

Naravno, bio je to lagodan način odbijanja bilo kakve saradnje sa Kameruncem.

Pogledajte njegove najbolje poteze:

Izvor:Telegraf, Zoran Ivković