Kako Dača Pantić danas gleda na odlazak u Čelsi?

Prošlo je osam godina od tog transfera…

partizan.rs/Miroslav Todorović

Ako postoji nešto dobro u Partizanu ovog proleća, u jeku duge i bolne rezultatske krize kluba iz Humske, to je povratak na teren veziste crno-belih Danila Pantića koji je prošle godine imao dugu pauzu zbog povrede kolena.

Bivši trener Partizana Gordan Petrić je tokom jesenjeg dela sezone govorio da bi Pantić na proleće mogao da bude ”najveće pojačanje” crno-belih i Pantić je to počeo da potvrđuje.

Postigao je i lep gol protiv Vojvodine u Novom Sadu, ali taj pogodak nije bio dovoljan da crno-beli izbegnu poraz, zbog kog su sada došli u situaciju da im ni četvrto mesto više nije sigurno.

Trener Duljaj ima puno poverenje u njega i očekuju se sve bolje partije od Pantića, a u susret novim izazovima i najpre gostovanju drugoplasiranom TSC-u, Pantić je govorio za ”Sportski žurnal”, gde se, između ostalog, podsetio i svojih početaka u seniorskoj karijeri i (pre)ranog odlaska iz Humske u Čelsi.

Tamo nije uspeo, pa se najpre kroz pozajmice vraćao u Partizan, pa se preko Banovog brda konačno skrasio u Humskoj. Kaže da se ne kaje zbog svoje odluke o transferu u Čelsi, ali s tim u vezi ima poruku za neke nove, mlade igrače.

”Bio sam mlad, neiskusan i nezreo. Otišao sam od kuće sa 18 godina, sve mi je bilo nepoznato. Težak period, ali odlazak u Čelsi mi je doneo veliko iskustvo koje sam preneo u daljem toku karijere.

Ne kajem se što sam otišao u Čelzi, ali poručio bih mladim igračima da odu u neki manji klub gde će dobiti šansu. Gde god da odete biće vam teško na početku”, izjavio je Pantić.

Originalni članak Sportske.net