Janković od danas crno-beli: Glavni razlog – Trinkijeri

Mondo sport piše…

Novogodišnji Partizanov transfer je kompletiran. Nikola Janković doputovao je u Beograd i otkrio kako je “prelomio” da se još jednom vrati u srpsku košarku.

Praznično veče donelo je lepu vest za navijače Partizana.

Crno-beli su nekoliko sati pre dolaska 2019. ojačali “unutrašnju” liniju dovođenjem Nikole Jankovića (24 godine, 207 centimetara), doskorašnjeg člana Estudijantesa.

Zajedno sa novim plejmejkerom Aleksom Renfroom, Vranjanac je tako postao deo tandema kojim je Andrea Trinkijeri ojačao svoj tim posle plasmana crno-belih u Top 16 fazu Evrokupa i uoči odlučujućih borbi za prolaz u ABA plej-of.

S obzirom na to da je potpisao doslovno pred Novu godinu, logično je bilo da Janković ne putuje sa saigračima u Litvaniju, pa će im se priključiti od četvrtka.

U razgovoru za “Sportski žurnal“, nekadašnji MVP ABA lige otkrio je kako je “prelomio” da se vrati u Srbiju.

“Prezadovoljan sam! Iskreno. Kada je Trinkijeri došao u Partizan, stupili smo u kontakt, čak smo se i sreli u gradu. Meni se dopalo njegovo razmišljanje i filozofija. To je definitivno glavni razlog mog dolaska u Partizan”, rekao je on.

Naravno, da ne pričam sad da sam fan Partizana celog života“, dodao je Janković.

Na čiju inicijativu je postignut dogovor – njegovu ili Partizanovu?

“Našli smo se. Kao što sam već rekao, sada su se poklopile kockice. Ovo je pravi trenutak za dogovor kada su obe strane u pitanju i vrlo lako smo došli do ovoga. Što se mene tiče, ova odluka nije bila nimalo teška”.

Janković je prošao je školu košarke FMP-a, a juniorski staž završio u dresu Crvene zvezde. Nakon što sa crveno-belima nije hteo da potpiše profi ugovor, otišao je u Belgiju, gde je postao senior u dresu Šarlroa, čiji je član bio tri godine. U međuvremenu je bio pozajmljen Pepinsteru, a u Srbiju se vratio u sezoni 2015/16, kada je igrao za Megu. Potom je bio član Olimpije i MVP ABA lige, a zatim je igrao za tursku Sakariju i španski Estudijantes, iz kojeg dolazi u Partizan.

Sa administrativne strane je ipak bilo problema, jer je bio pod ugovorom sa Estudijantesom.

“To nije išlo baš najlakše, ali upornošću menadžmenta Partizana, kao i mog menadžera, uspeli smo to da realizujemo. Nije bilo lako, jer sam imao važeći ugovor sa Estudijantesom, oni isprva nisu hteli da me puste, ali bili smo uporni“.

Objašnjavajući čime može da učini da Partizan izgleda bolje, Janković naglašava nekoliko svojih aduta.

Energija, to sam ja… Energija, na obe strane parketa. Borbenost! Po tome sam prepoznatljiv. Ali, najviše ta nova energija u odbrani. Skok. To je moja igra. Za sve ostalo, radićemo zajedno. U zavisnosti od toga šta trener kaže da je potrebno”, dodao je krilni centar, koji će u četvrtak ujutro proći lekarske preglede, a uveče prvi put trenirati pod Trinkijerijevim vođstvom.