IVICA ILIEV: Partizan je u sigurnim rukama!

Ove zime neće biti “bombi” u Humskoj, pod uslovom da sve ostane kako su zamislili čelnici Partizana i šef stručnog štaba Aleksandar Stanojević. Ukoliko stigne ponuda koja se ne odbija za bilo kog od nosilaca igre, aktiviraće se i potraga za njegovom zamenom. U taboru crno-belih su zadovoljni timom, a bili bi još srećniji kada bi i Žak Krištof Bajbek pokazao svoje pravo lice.

IVICA ILIEV sportski direktor fudbalera Partizana na utakmici Superlige Prvenstva Srbije protiv Crvene zvezde na stadionu Partizana, Beograd, 18.10.2020. godine Foto: Marko Metlas Fudbal, Crvena zvezda, Superliga Prvenstvo Srbije, Partizan

Sportski direktor Ivica Iliev kaže da je prvi zadatak u prelaznom roku gotovo završen.

– Javnost je već čula da je naš trener Stanojević već rekao da želi jaču konkurenciji na mestu desnog beka i mislim da smo na dobrom putu da taj deo priče završimo dovođenjem Partizanovog deteta iz Voždovca Marka Živkovića. Ostali su još neki detalji da se dogovore, ali mislim da neće biti problema – priča Ivica Iliev.

MN Press

Filip Holender definitivno postaje igrač Partizana nakon što se jesenas iz Lugana preselio u Humsku na pozajmicu uz dogovorenu otkupnu cenu od 450.000 evra. U klubu očekuju da će se takvom igraču naredno proleće u Superligi i igre za Mađarsku na EP 2021 dodatno povećati vrednost , tako da ostaje još da proradi Francuz Bajbek.

– Ne vidim način da Bajbek podbaci, osim da, recimo, kod njega postoji zasićenje zbog fudbala. Siguran sam da nema takav problem, zato vam kažem da ćete videti koliko stvarno može kad se malo bolje pripremi, dovede kondiciju u red. Mislim da je to naš najbolji napadač kojeg smo doveli poslednjih nekoliko godina.

Nikola Štulić se sa par mečeva “na parče” i golom protiv Čukaričkog  izborio za status ljubimca navijača, što se vidi po njihovom pisanju na društvenim mrežama. Nezvanično se priča da je u klub stigla već ponuda za njega od 1.500.000 evra, ali Iliev ne želi o tome da priča.

– Rano je za njegov odlazak! Nikola je odličan momak, koji zna šta ga vodi ka uspehu i zato vredno trenira. Takvih špiceva ima sve manje u Evropi i zato nije vreme da se sad priča o odlasku kad procenjujemo da će mu rasti vrednost.

Stručni štab tek mora da donese odluku o mladim igračima, jer jasno je da se niko neće razvijati ako ostane bez minuta na terenu tokom proleća. Većini će zato biti korisniji odlazak na pozajmicu u drugi klub.

– Na pozajmicu odlaze samo tamo gde ćemo biti sigurni da će igrati, da bismo i mi i grač imali korist od toga. Pozitivan primer je Savo Arambašić u Metalcu, a želimo da tako i ostali dobiju prostor za napredovanje. Mislim da smo taj plan već napravili i sad ga treba realizovati. Sve radimo u miru i što je najvažnije, finansijski smo potpuno pokriveni. Navijači ne treba da brinu, jer Partizan stoji dobro i ostaće dobro. Da nije u sigurnim rukama odavno ga ne bi bilo – zaključio je Iliev.

Tekst preuzet sa portala 24sedam.rs