Ivica Iliev otkrio zbog koga je dao ostavku:OSPORAVALI SU ME, A ONDA…

Bivši fudbaler i funkcioner Partizana Ivica Iliev rekao je da je jedino pogrešio kada je podneo ostavku, a da se ne kaje ni za jedan drugi potez dok je vršio funkciju sportskog direktora!

On je u intervjuu za “Informer” rekao i da dalje radi u Partizanu, iako je ostavku podneo pre skoro dve godine, marta 2019, pošto posle njega niko nije došao na tu funkciju.

Iliev je konačno razjasnio zašto je podneo ostavku ako nije imao nameru da se povuče.

– Drago mi je što sam ovo pitan. Voleo bih javno da kažem o čemu se radi. Do dolaska Sejdube Sume u Partizan imao stoprocentan uspeh kada je dovođenje stranaca u pitanju. Svi ti stranci su odlazili za mnogo novca, dovođeni za nula i donosili su i pravili rezultate i novac Partizanu. Ono što do tada nije bilo zabeleženo u srpskom fudbalu, toliko novca, toliko rezultata, tolika dominacija njih kao stranaca. U tom trenutku sam doveo Sumu i dao najveći novac dotad u istoriji Partizana i to je tada bio najveći transfer. Kao da su to svi dočekali sa željom da to ne uspe– priča Iliev.

Delovalo je da je zaista tako.

– Tako je to izgledalo kod prva dva trenera. I kada kod jednog trenera igrač nije na tom nivou, može čovek da se zapita da li je stvarno do igrača, mene ili do trenera. Ali, kada dođe drugi trener i kod njega taj isti igrač na istom nivou kao kod prethodnog, onda čovek kaže ja sam kriv. Uvek polazim da je do mene a ne do drugog i drago mi je što su mi i tada kada sam davao zvaničnu ostavku što sam imao podršku predsednika kluba, generalnog direktora kluba i svih članova uprave. Niko nije bio za moju smenu, da prihvati ostavku i onda se pristupilo nekom rešenju. Prihvatiće tek kada dođe neki drugi sportski direktor- rekao je Ilev.

To se nije desilo, nije bilo novog sportskog direktora, iako se svojevremeno provlačilo da će Savo Milošević biti “menadžer”, odnosno obavljati obe funkcije. Na tom mestu je ostao Iliev, samo malo dalje od javnosti.

– Pošto se novi sportski direktor nije doveo, automatski ja obavljam i dalje tu funkciju. U međuvremenu je došao Savo Milošević i njemu je Suma dokazao da ja nisam pogrešio ni kod njega. I onda sam ja video da to nije trebalo da radim, jer nije bilo do mene. Ali, sam hteo tada da zaštitim trenera i da budem ja taj koji će otići. Međutim, i tadašnji trener je isto otišao, iako sam ja tada i kod njega i svih preuzimao odgovornost. Hvala još jednom iskusnijim i pametnijim od mene koji su mi ukazali i pokazali da tad nije bilo do mene, jer je sam Suma uz Miloševića pokazao da je jedan od najboljih stranaca u srpskom fudbalu.

Suma je samo jedan od stranaca koji su dovedeni u njegovom mandatu. Zadovoljan je svima, a otkrio je na koji transfer je najviše ponosan.

– Svi ti stranci su dovedeni praktično besplatno, a neki su otišli za mnogo novca, i to nakon što su ostvarili sjajne rezultate u Partizanu. Takva dominacija stranih igrača u srpskom fudbalu dosad nije viđena. Najviše se dičim poslednjim strancem kog sam doveo, Umarom Sadikom. Ne znam da li sam ikada bio osporavan za nekog igrača kao za njega, a on je otišao u špansku Almeriju za devet miliona evra. To je najskuplji transfer nekog stranog fudbalera u istoriji srpskog fudbala– zaključio je Iliev za “Informer”.

Izvor Republika. rs

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *