IGRA NAJVAŽNIJU UTAKMICU U ŽIVOTU: Nekadašnji golman Partizana je teško bolestan, sakupljaju se sredstva za njegovo lečenje!

Humanitarna fondacija BUDI HUMAN – Aleksandar Šapić prikuplja novčana sredstva za Radovana Radakovića (1971).

Radovan je naš bivši fudbalski golman koji je čuvao mrežu mnogih klubova. Najbolje trenutke karijere doživeo je u dresu Patizana sa kojim je dva puta bio šampion i jednom pobednik Kupa Jugoslavije.

Krajem 2020. godine, u trenutku najveće sreće što će ponovo postati otac, Radovan saznaje da je teško bolestan. Uspostavljena mu je dijagnoza Difuzni karcinom želuca i od tada kreće borba sa ovom opakom bolešću.

U januaru 2021. godine, primljen je u Klinički centar Srbije radi operativnog lečenja tumorske promene želuca, ali zbog osnovne bolesti hirurška intervencija nije bila moguća. Preporuka lekara su hemioterapije.

Jedan miran porodičan život se pretvorio u agoniju. Radovanova supruga je od prevelikog stresa u 6. mesecu trudnoće izgubila bebu.

Radovan, kao veliki borac u sportu, tako i u životu nije odustao od želje da život provede uz svoju porodicu. Veoma jake i mučne hemioterapije, razni kompleksi vitamina, korigovan način ishrane učinili su nemoguće. Radovanu je odobrena operacija u bolnici Koc University u Istanbulu.

04.07.2021. godine je stigao u bolnicu ali umesto planiranih osam dana i naizgled vrlo uspešne operacije, dogodile su se komplikacije sa kojima se njegov već izmučen organizam teško bori.

Obzirom na dug boravak u bolnici troškovi lečenja prevazilaze mogućnosti porodice stoga smo potrebni svi mi da pomognemo. Radovanu su sredstva potrebna za lečenje, operaciju, rehabilitaciju, imunoterapije, hemioterapije, za lekove i suplemente kao i za putne troškove i smeštaj.

Originalni članak Hotsport