Gregor Balažic: Žao mi je što sa Partizanom nisam igrao Ligu šampiona!

Snažni defanzivac proveo je dve sjajne godine u Humskoj, okončao je profesionalnu karijeru i preuzeo je funkciju tehničkog direktora u članu slovenačke elite Muri.

Gregor Balažic sa bivšim direktorom Partizana Draganom Ćirićem. (Foto: uradna spletna stran kluba

Gregor Balažic (35) je poslednjih decenija jedan od najboljih defanzivaca izašlih iz slovenačkog fudbala. Snažni štoper, posle igranja u Muri, Benfiki, Espanjolu, Karpatiju, Partizanu, Uralu, Enozisu, zvanično je prestao sa profesionalnom karijerom i odmah po završetku odlučio sa prihvati ponudu matične Mure i bude tehnički direktor kluba iz slovenačke elite gde je i izavršio sa aktivnim igranjem. Za Nogomania.rs govorio je o svojoj karijeri, planovima za budućnost a posebno se osvrnuo sa dve godine kohe je proveo u dresu Partizana za koji je odigrao 38 mečeva i postigao jedan gol. Igrao je grupnu fazu Lige Evrope, a ekipa sa Valerijem Božinovim, Sašom Ilićem, Andrijom Živkovićem pružala je vrhunske partije.

Gregor Balažic odluku da prestane sa fudbalom nije doneo preko noći. Dugo je razmišljao, a na kraju je odlučio da odredi prioritete.

Imao sam zdravstveni problem. Umorio sam se od injekcija i pilula protiv bolova. Ali želeo sam da ostanem u fudbalu. Dobio sam tu šansu u Muri, i posle dugog razmišljanja, odlučio sam da prestanem da igram. Priznajem, to je bila zaista teška odluka“, kaže za Nogomania.rs Gregor Balažic.

Profesionaac je bio više od 15 godina, kada se podvuče crta, može da bude zadovoljan.

Gregor Balažic

Gregor Balažic je preuzeo direktorsku funkciju u Muri. (foto: /)
Kada sam bio u Benfiki, bio sam mlad i neiskusan. Možda zbog toga najviše žalim. Hteli su da ostanem, ali nisam se najbolje snašao. Bilo je to neko drugo vreme. U Partizanu sam imao vrhunac profesionalne karijere. Žao mi je što se Partizan i ja nismo našli u Ligi šampiona. U Beogradu, gde se i danas često vraćam, i danas me prepoznaju, što me čini srećnim. To je dokaz da smo tada uradili mnogo toga dobrog, ponosan sam na taj period, verovatno najbolji u mojoj karijeri“, priseća se Balažic.

Za reprezentaciju Slovenije odigrao je samo dva meča. Za igrača takvog kvaliteta, čini se premalo.

Ne znam zašto nisam dobio više prilika u reprezentaciji Slovenije. Ali to nije pitanje samo za mene“.

Balažic, za sada, nije zainteresovan za trenerski posao, više ga zanima funkcionisanje kluba, organizacija, pronalaženje mladih, talentovanih igrača…

Želim da znam kako jedan ozbiljan klub funkcioniše. Zanima me celokupna organizacija. Možda ću o trenerskom poslu razmišljati kasnije. Mislim da sam tokom karijere stekao mnogo iskustva i poznanstava i to će mi mnogo pomoći na novom poslu”, istakao je Balažic.

U Muri su ste mnoge stvari pormenili. Imate plan da se maksimalno pojača rad i pruži šansa mlafdim fudbalerima.

Naš cilj je rad i afirmacija mladih igrača. Imamo Roberta Korena za trenera, koji može mnogo toga da pruži kao stručnjak. Njegovo iskustvo je dragoceno. Mladi igrači koji su u klubu znaju kakvi su ciljevi Mure, znaju šta da očekuju. To je važno za klub, ali naravno, važno je zadržati nivo rezultata u isto vreme”, završio je Gregor Balažic.

Originalni tekst m Nogomania.rs