GDE SU, ŠTA RADE U Humskoj je obećavao, a danas igra u trećoj ligi Španije

Od momka koji obećava, do treće lige Španije. Promena klubova, zemalja na šest meseci… Takav je put Đorđa Jovanovića, fudbalera iz Leposavića koji trenutno nosi dres Kadiza, drugi put u poslednjih godinu dana.

Pre nepune dve godine Jovanović je iznenada otišao iz Humske. Uzburkalo se tada sve kada se pojavila informacija da Jovanović, koga je Đukić “bacio u vatru”, odlazi u Belgiju. Ubrzo su usledili demanti iz Partizana, a mesec, ili dva kasnije mladi napadač je, ipak, napustio crno-bele. Zašto? Ostaće tajna, ali podatak da nijedna strana nije htela da priča o tom odlasku nagoveštava da nije sve bilo bajno u tom odnosu.

Đorđe je otišao u Belgiju. Izabrao je Lokeren. Tu je proveo prvi deo sezone 2018/2019, ali nije se naigrao. Svega deset mečeva i pogodak upisao je Jovanović u učinak te polusezone. Krenuo je dalje…

Put ga je odveo u Španiju. Kadiz, član druge lige, činio se kao dobar izbor da se oporavi karijera momka iz Leposavića. Međutim, ni tu se srpski fudbaler nije naigrao. Šest utakmica za polusezonu, bez pogotka, značilo je i rastanak. Kadiz ga nije video u daljim planovima, a Đorđe je želeo da ostane u Španiji, pa je prihvatio da ode na pozajmicu u Kartahenu, člana Druge divizije, grupe 4, ili trećeg ranga takmičenja. Kako je tada poručio, trebalo mu je vreme za adaptaciju i spreman je za nove izazove. Na Pirineju je želeo da ostane zbog trudne devojke, kako bi izbegao novu selidbu.

U Kartaheni je dobijao šansu “na kašičici”. Upisao je 15 mečeva, sedam kao starter i 597 minuta na terenu. Uz to, postigao je tri pogotka, što mu je prvenstveni zadatak. U “Kupu kralja” dao je još dva.

Jovanović je poslednji put igrao za Kartahenu 26. januara. Od tada na naredne dve utakmice nije bio u protokolu, a poslednje dve je na klupi. Nije poznat razlog njegovog odsustva.

Sigurno ovo nije put kojim je Đorđe Jovanović, nekada standardni na pripremama mlađih selekcija Srbije, želeo da ide. Od odlaska iz Humske nije ga bilo u mislila selektora U21.

Da li je njegov izbor bio pravi?

Izvor MaxBet sport