Filipovski: Nisam ispunio očekivanja u Partizanu

Doskorašnji trener Partizana, Sašo Filipovski mogao bi karijeru da nastavi u Poljskoj, a pričao je i za tamočnje medije. Slovenački stručnjak se dotakao i svoje epizode u Humskoj koja je okončana neuspešno posle svega nekoliko meseci.

 Došao sam u klub u teškom trenutku, kada je bilo nekih problema. Tim je izgubio tri meča u Eurokupu i bila je teška situacija sa pandemijom koronavirusa. Ali znao sam, u potpunosti sam to prihvatio. Želeo sam da se suočim sa ovim izazovom. Uprkos ovim porazima, uspeli smo da se plasiramo u sledeću rundu, bili smo u TOP 16. Tamo smo se žestoko borili, pobedili smo Trento i Lokomotivu. Nažalost, eliminisani smo, nedostajalo nam je malo sreće u Jadranskoj ligi. Nisam ispunio očekivanja i prekinuli smo saradnju. Bilo je to zanimljivo iskustvo iz kojeg sam puno naučio. Definitivno ću koristiti ovo znanje u budućnosti – rekao je Filipovski za polsjki “SF”.

Džoš Perkins iz Glivica doveden u Partizan tokom sezone. Filipovski je objasnio ovaj potez bivšeg kluba:

Situacija u Partizanu bila je veoma teška jer je došlo do velikih promena u sastavu – bilo je odlazaka i povreda – i u roku od nekoliko dana morali smo da dovedemo nekoga ko je bio u ritmu meča. Džoš je bio košarkaš koga smo mogli brzo da dovedemo u Beograda. On je talentovan igrač, ali još uvek mlad, kome je potrebna igra na evropskom nivou. Ovo mu je prva sezona posle koledža i vidite da još uvek ima nekih nedostataka. Ali za godine ili dve sigurno će se poboljšati. Ima veliki potencijal

Originalni članak : Maxbet sport