Estonski mediji o istorijskoj pobedi, ali i o ”slavnom Partizanu, najboljem klubu u Srbiji”

Tako se daje dodatni značaj pobedi Flore nad crno-belima.

Partizan je večeras imao priliku da reši pitanje plasmana u ”evropsko proleće”, verovatno bi mu za to bio dovoljan i bod u Talinu, ali Flora je uspela da trijumfuje sa 1:0 i tako dođe do svoje prve, istorijske pobede u grupnoj fazi evropskog takmičenja.

Taj istorijski značaj večerašnje pobede ekipe iz Talina se, naravno, ističe i u tamošnjim medijima, ali se bez obzira na poraz crno-belih, može videti i dosta lepih reči na račun Partizana.

”MOĆNO! Flora savladala slavni Partizan”, piše estonski ”Ohtuleht” u naslovu svog izveštaja sa utakmice.

”FK Flora je na stadionu Lilekula pobedila beogradski Partizan sa 1:0 u Ligi konferencija UEFA.

Flora je do sada zaradila oko 330.000 evra za dva remija u grupi, a danas je zaradila još pola miliona evra.

Iako je Flora u drugom poluvremenu bila pod jakim pritiskom, odbrambena linija je izdržala i Partizan je ostao betz pogotka. Estonski klub odneo je prvu pobedu u grupi evro-takmičenja, uz nadu da će i dalje napredovati”, navodi se u tekstu.

Sličan utisak je primetan i u tekstu na portalu ”Postimees’‘, gde se u naslovu ističe da je Flora nastavila da piše istoriju estonskog fudbala.

”Talinski klub FK Flora ponovo je ušao u istoriju estonskog klupskog fudbala jer je na domaćem stadionu Lilekula poražen najbolji srpski klub, beogradski Partizan sa 1:0. Ovo je bio prvi put da je estonski klub pobedio u utakmici grupe u evrokupovima.

Partizan je ‘uživao’ u lopti, pošto su imali inicijativu. Ipak, nisu mogli da stvore previše opasne prilike i Flora je odolela u  odbrani”, ističe se u tekstu.

Takođe skrenuli su i pažnju da je jedini gol postignut u trenucima kada je Slobodan Urošević, levi bek Partizana, zadobio povredu arkade, pa je napustio teren kako bi mu lekari ekipe vezali glavu.

To je Miler iskoristio i svojim golom doneo Flori istorijski trijumf.

Originalni članak: Sportske net