E, TAD SE PALI MAŠINA: DVA BACANJA ZA LOPTU KAO DA IM JE POSLEDNJE U ŽIVOTU (VIDEO)

To je Partizan, to je košarka…

Kad se pobedi svi su heroji. Statistika kaže da je najviše poena dao Pi Džej Doužer, da je presudne ubacio Džejms Naneli, ali košarka, koliko god bila igra brojeva – čemu sve više teži savremeni sport – ostaje u biti timska igra u kojoj važi onaj musketarski poklič: svi za jednog, jedan za sve.

Baš tako su se ponašali igrači Partizan Mozzart Beta tokom susreta sa Makabijem. Naročito u drugom poluvremenu, kad su istopili prednost izraelskog predstavnika i došli do 11. trijumfa u Evroligi. Između ostalog zahvaljujući borbi. Kolektivu. Zajedništvu.

Neko bi krstio i – drugarstvu. Verovatno ne bi pogrešio, jer se samo prijatelji bacaju jedni za druge i kad se čini da je situacija bezizlazna, pokušavajući nešto da promene. Zato izvedba Alena SmailagićaUroša Trifunovića i Ognjena Jaramaza privlači pažnju i među Grobarima budi sećanja na reči Duška Vujoševića: „E, tad se pali mašina“.

Na semaforu je bilo 52:38 za Makabi, crno-beli skoro da se izgubili još jedan posed, kad je Smailagić uradio ono što se nigde u statistici ne beleži. Bacio se u publiku. I „zarazio“ Trifunovića koji je i sam krenuo po „izgubljenu“ loptu, bio dovoljno snalažljiv da osmotri gde je Jaramaz i omogući mu poentiranje.

Da, da, tad se upalila mašina…

Originalni članak: Mozzart Sport