Duljaj: “Osakaćeni” smo neigranjem poslednjeg pripremnog meča

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj izjavio je nakon završenih zimskih priprema, da je zadovoljan radom na Kipru ali da izostanak generalne probe može da predstavlja problem.

Crno-beli su odigrali tru utakmice tokom boravka na Kipru, dok je generalna proba protiv domaće ekipe AEZ Zakakija otkazana zbog loših vremenskih uslova. 

“Mogu jednim delom da budem zadovoljan. Videli ste da poslednja tri dana nismo bili u mogućnosti da uradimo ono što smo zamislili. Najveći problem je poslednja provera, tako da smo ‘osakaćeni’ zbog te jedne utakmice koja bi na mnogo značila. Moraću nešto da modifikujem kada se vratimo u Beograd. Izuzetno je malo odigrati tri utakmice pred početak prvenstva Srbije”, izjavio je Duljaj.

Konstatuje da je Partizan brzo reagovao što se tiče novih igrača. 

“Znali smo tačno koji profil nam je potreban. Mislim da je klub prepoznao čemu težimo, a to je da podignemo kriterijume što se tiče dovođenja igrača. Da se ne dovodi samo da bi se doveli. Pažljivo smo birali, Partizan, ako dođe do promena, ne treba da brine jer će imati okosnicu tima. Novim igračima je potrebno vreme, proces prilagođavanja je kod nekih traje kraće, kod nekih duže. Najvažnije je da se oni ovde osećaju kao kod kuće, da ih je kolektiv primio na najbolji mogući način i sa te strane će im biti mnogo lakše da se adaptiraju, da što pre uđu u formu”, istakao je Duljaj i dodao se nada navijačima na stadionu u Humskoj.

“U svoje ime mogu da obećam navijačima da ću dati poslednji atom svoje snage, poslednju kap svoga znoja da ova ekipa izgleda još bolje u sportskoj borbi. Ne mogu sam i oni su nam potrebni. Ovi momci zaslužuju njihovu podršku. I nadam se da ćemo ih videti na stadionu Partizana i pored istoka i pored zapada. Očekujem da će oni biti tu negde”, zaključio je Duljaj.

Originalni članak RTS.rs