Duljaj: Nikolić sa svadbe do gola za kuma! Pojačanja koja sam hteo su potpisala za druge klubove

„Pod stalnim smo pritiskom, spolja i iznutra“, kaže trener Partizana

Ako se ovako bude nastavilo, ko zna u kakvom emotivnom stanju će navijači Partizana dočekati kraj sezone. Opet su im miljenici ponudili utakmicu koja kida živce, ali je makar rezultat povoljniji nego što je bio u Bačkoj Topoli, a ishod identičan onom iz susreta sa niškim Radničkim, kad je pobeda obezbeđena pre 90. minuta.

Na krovu Tržnog centra „Stadion“ je stigla tek u nadoknadi, od 0:2 do 3:2, posle čega je logično zapitati se da li je Igor Duljaj verovao na „minus“ dva u preokret.

Ne mogu da kažem da sam znao da ćemo pobediti, ali su momci verovali. Kod njih sam to video“, rekao je trener Partizana posle uzbudljivog meča šestog kola Mozzart Bet Superlige. „Posle našeg prvog gola video sam pozitivnu energiju, u jednom trenutku smo srlajli, krenuli da igramo dugim loptama, tad sam rekao momcima da pas ide do noge i tako su pali golovi“.

Opet, pretilo je da se završi debaklom.

„Nisam se plašio na 0:2, jer smo donekle kontrolisali utakmicu, imali šanse i polušanse, napadali, a rival čekao kontre i to je fantastično odradio. Velika je ovo pobeda za nas, jer smo pod stalnim pritiskom, iznutra i spolja, momci čitaju ko šta piše i teško je u takvim okolnostima ostati koncentrisan“.

Teško da Ksander Severina razume srpski, ali vrlo dobro razume negodovanje publike koja ga je zviždicima ispratila sa tribina stadiona Voždovca, posle još jedne blede partije. Trener Partizana ima razumevanja za Holanđanina.

„Kad smo mi odlazili u inostranstvo trebalo nam je po šest meseci da bismo se privikli na život u novom gradu i ekipu. Većina ovih momaka nije prošla pripreme sa nama, naravno da će zato biti oscilacija, dok se ne prilagode. Teško je uklopiti se za mesec ili dva, raditi sa mladim igračima i praviti rezultate“.

Zato su prevagu doneli stariji. Posebno meč viner, Nemanja Nikolić.

„Nikoliću čestitke, jer je na utakmicu došao sa svadbe, na kojoj je bio kum. Valjda je obećao kumu da će postići gol. Odigrao je meč bez treninga. Sve mu se vratilo, jer je pošten momak“.

Duljaj je zamolio tokom subote predstavnike medija da pitanje o eventualnim pojačanjima odlože za kraj utakmice sa IMT-om, pa kad je već tako…

„Teško pitanje za mene. Igrači koje sam želeo su već potpisali za ozbiljne klubove. Kad pričamo o pojačanjima, nikad nisam rekao da Partizan ima loše igrače, nego da su nam potrebni oni koji će ući i promeniti ritam, kao što su to sad učinili Natho i Nikolić, a Kalulu igrao od početka. To sam tražio. Neću više o pojačanjima, šta bude – biće“, završio je Duljaj.

Njegov kolega Nebojša Jandrić može samo da žali zbog načina na kojoj je u dva vezana kola ostao bez onoga što je IMT igrom zaslužio. U Bačkoj Topoli je primio gol za 0:1 u 86. minutu, a sad prokockao dva pogotka viška.

„Moguće da je jedan od faktora ovog epiloga neiskustvo. Igoru Duljaju čestitam na pobedi, apsolutno zasluženoj. Ovo je za nas bio, ipak, veliki Partizan. Pokušali smo na sve načine da dođemo do pobede, ali nije lako. Možda može da se posmatra faktor neiskustva igranja na ovom nivou, jer Partizan ipak ima kadar da može izmenama da promeni utakmicu. Nismo izdržali, šteta, pred nama su izazovi, moramo da ostanemo čvrsto na zemlji, da se ne gubi samopizzdanje i da se gleda napred. U odnosu na Partizan mi nemamo toliko igrača u rotaciji“, pojasnio je Jandrić.

Originalni članak Mozzart Sport