DRUGI PIŠU: Tužilaštvo pokrenulo istragu posle događaja na utakmici protiv AEK-a

Zbog svega što se dešavalo na meču Partizan – AEK pokrenuta je istraga od strane srpskog tužilaštva.

– Više javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je policiji zahtev za prikupljanje obaveštenja povodom dogadjaja tokom i posle utakmice odigrane 11. avgusta 2022. godine na stadionu FK “Partizan” izmedju epika FK “Partizan” i FK “Aek” iz Larnake, nakon što mu je danas dostavljen izveštaj policije o toj sportskoj manifestaciji – glasi saopštenje tužilaštva i dodaje se:

– Naložena je identifikacija muškarca koji je u 44. minutu na istočnoj tribini stadiona nogom udario jednog od pripadnika Žandarmerije i podnošenje krivične prijave protiv njega zbog krivičnog dela Nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi.

– Takođe je naloženo da se identifikuje fotoreporter kojeg je napao igrač AEK-a N.T, kako bi se izjasnio o razlogu i načinu napada, kao i da li je zadobio neke telesne povrede tom prilikom.

– Zahtevom je naloženo i da se utvrdi identitet četiri lica koja su nakon završetka utakmice neovlašćeno ušla u teren u trenutku kada su igrači FK “Partizan” došli do južne tribine, kao i da se utvrdi da li su se ta lica fizički ili verbalno sukobila sa drugim licima.

Originalni članak: Kurir sport