Drugi pišu: Partizan zakasnio s registracijom za KLS

Crno-beli beli nisu na vreme prijavili igrače za Superligu

Partizan prošle godine svojevoljno nije igrao završnicu Košarkaške lige Srbije. Ove godine je došlo do greške klupske administracije koja nije na vreme prijavila igrače za licenciranje, prenosi Sportski Žurnal, a potvrđeno je za Mozzart Sport iz KLS.

Kako se navodi u Žurnalu, klubovi su od KLS dobili obavštenje da je rok za licenciranje igrača za Superligu 24. april, a crno-beli su sastav navodno poslali u subotu, 29. aprila, te nisu dobili dozvolu da učestvuju u borbi za titulu šampiona Srbije.

Dodaje se da su takmičarski organi Košarkaškog saveza Srbije prvog radnog dana posle prvomajskih praznika konstatovali da je dokumentacija validna i prosledili je KLS, kao i sve prethodne koje su klubovi dostavili pre roka.

Superliga je već startovala, ali bez Partizana i Crvene zvezde. Preostali članovi ABA lige (Borac Mozzart, Mega i FMP) ukrstili su se sa pet najboljih iz KLS u prvoj fazi takmičenja, koja bi prema propozicijama trebalo da iznedri dvojicu polufinalista, koji bi se potom ukrstili sa večitim rivalima u samoj završnici.

Originalni članak Mozzart Sport