DRUGI PIŠU: Ako ne bude nastavka sezone velike su šanse da će u Evroligi igrati i Zvezda i PARTIZAN!

Ukoliko ne bude uslova za nastavak košarkaške sezone veliki su izgleda da će i Crvena zvezda i Partizan biti učesnici narednog izdanja Evrolige, saznaje Kurir!

Naravno, potrebno je prvo sačekati i zvaničnu odluku Evrolige koja će da bude doneta 24. maja. Želja rukovodstva takmičenja je da se sezona završi na terenu (gledaju finansijski aspekt prevashodno), ali postavlja se pitanje koliko je i realno da se to desi. Turska, Italija, Litvanija, Belgija, kao i VTB liga već su proglasili kraj sezone. Gotovo da još nema takmičenja za koje je poznato da se definitivno nastavlja i kada.

Crvena zvezda bi u slučaju da se poništi ovogodišnja Evroliga bila bi izvesno učesnik i naredne sezone.

Sa druge strane, crno-beli su bili najbolji klub u Evrokupu i kao takvi imaju pravo da se nadaju specijalnoj pozivnici. Uz to, postoje i šanse da elitno takmičenje zbog vanrednih dešavanja bude prošireno za narednu sezonu. Što isto stavlja Partizan u prvi plan.

Crno-beli su i prošle godine bili u najužem krugu kandidata za “vajl kard”, ali tada je odluka Evrolige bila da se specijalna pozivnica dodeli Zenitu. Na sve treba dodati i da je Partizan lider u regionalnom takmičenju i da i po tom osnovu može da očekuje Evroligu. Rezultatima u Evrokupu i ABA ligi, ali i podizanjem kluba na svim nivoima, Partizan je došao u situaciju da mu je Evroliga nikad bliža.

Ovim bi najviše dobila srpska košarka, jer bi naredne sezone svakih nekoliko dana u Beogradu gledali najbolju evropsku košarku.

Kurir sport / M. B.