Savo o saigračima: Dragan Ćirić me je najviše razočarao

“Nije me razočarao kao čovek, već što je pružio samo deset odsto od onoga što je mogao”.

“Dragan Ćirić”, odgovorio je Savo Milošević sinoć tokom emisije “Amig Show”, upitan za to ko ga je najviše razočarao u karijeri.

“Nije me razočarao kao čovek, već što je pružio samo deset odsto od onoga što je mogao. Imao je potencijal da bude u deset najboljih na svetu”, rekao je trener Partizana o saigraču i prijatelju sa kojim je zajedno gradio karijeru početkom 90-ih.

“Ćira je specifična ličnost, njemu je bio potreban trener koji će da ga razumeti kao igrača i kao čoveka. On je iz Partizana otišao pravo u Barselonu, to je danas nezamislivo. I dalje je jedini Srbin u Barseloni”, podsetio je i dodao:

“Kod Van Gala je uspeo da se izbori za mesto među 11, kasnije se promenio trener i onda su počeli problemi”.

Usledilo je pitanje o najsebičnijem igraču sa kojim je igrao.

“Tomi Džonson iz Aston Vile”, nije dugo razmišljao.

“U Partizanu smo imali Đanija, ne mogu da kažem da je bio sebičan, ali je imao momente kada je lopta njegova i samo njegova. Voleo je da uradi nešto na svoju ruku”, prisetio se Milošević još jednog vanserijskog talenta, Saše Ćurčića.

IZVOR: MN PRESS

U “ili ili” delu emisije, autor Ognjen Amidžić postavio je pred legendarnog golgetera zanimljive dileme.

Pantelić ili Kežman?

“Keža, više smo kompatibilni. Igrali smo zajedno i to je dosta dobro funkcionisalo. Panta je više igrač kao ja”.

Tadić ili Kežman?

“S Tadićem bih se slago fenomenalno. Ima brutalnu asiatenciju. On je više vezni igrač”.

Piksi ili Tadić?

“Piksi je najbolji srpski fudbaler u istoriji i s njim ne može niko da se meri. Ne morate dalje”, rekao je, ali…

Piksi ili Dejo?

“On je Crnogorac”, odgovorio je sa osmehom.

“S njima dvojicom sam igrao pet, šest godina. Dejo je više individualac, Piksi mi je namestio mnogo više golova”.

Piksi ili Mijat?

“S Mijatom sam igao najduže, čak i u Partizanu. Jednako dobro je igrao na obe pozicije, špica i polušpica”, rekao se Savo.

“Peđa mi je, kao Piksi, namestio puno golova. Njih trojica, Mijat, Piksi i Dejo su igrači koji su okrenuli igricu. Nivo iznad svih i svi su bili posebni na svoj način. S Mijatom sam bio i cimer, ali znam da se neće ljutiti, Piksi”, ostao je pri rečenom.

savo milošević

IZVOR: MN PRESS

Da bi se igrao vrhunski fudbal, pored brzih i veštih nogu, potreban je brz i vešt um. Savo, danas kao trener, tvrdi da problem fudbalera nije način razmišljanja, već stil izražavanja i da bi tu morali da porade na sebi.

“Fudbaleri su takođe inteligentni, ali imaju problem sa izražavanjem. To je zbog toga što su bili na treninzima, a ne u školama. Mojoj generaciji je bilo vrlo teško da studira, danas je to mnogo lakše i izvodljivo”, rekao je, a potom otkrio da nije bio samo dobar đak u školi, već…

“Nisam bio dobar, već odličan đak. Bio sam đak generacije, bio sam u svim sekcijama sportskim, dramskim… Od petog do osmog nisam plaćao ekskurzije, jer smo jedna drugarica i ja kao najbolji đaci uvek išli besplatno”.

Danas, Milošević uči druge, a odnosom sa trenerom Crvene zvezde, Dejanom Stankovićem, pokazuje i kako bi trebalo da izgleda rivalstvo.

Na pitanje o tome da li sada, kao treneri “večitih rivala”, imaju više tema o kojima ćute, Savo kaže…

“Možda o nekim stvarima ćutimo, ali je mnogo više o kojima pričamo. Za vreme izolacije smo često pričali, razmenjivali mišljenja, diskutovali o najboljim rešenjima šta bi bilo dobro tokom korone. U sličnim smo situacijama, igraćemo evropske kvalifikacije, moramo da nađemo najbolja rešenja”, rekao je Milošević.

Tekst preuzet sa portala Mondo sport