Drama u produžecima za drugi poraz u ABA ligi

Kakav meč u Beogradu!

ABA - Nova drama Partizana, Nikolić srušio

Košarkaši Partizana izgubili su večeras u derbiju drugog kola ABA lige od Budućnosti u Beogradu rezultatom 99:101 (20:22, 21:24, 19:17, 18:15, 21:23) nakon dva produžetka i velike drame.

Gosti su od samog početka nametnuli svoj ritam i od prvog minuta praktično sve vreme držali vođstvo.

Bilo je to najviše zahvaljujući sjajnom Kobsu koji je sa 16 poena za poluvreme bio odlučujući faktor za vođstvo Podgoričana.

Partizan je konstantno morao da juri prednost, u nekoliko navrata je izjednačio rezultat, ali se na poluvreme otišlo sa prednošću Budućnosti – 46:41.

U trećoj četvrtini gosti su povećavali prednost, Kobsu se pridružio Nikolić i Apić, pa je pred kraj deonice bilo i dvocifrene prednosti za Budućnost.

Međutim, poenima Gordića i Zagorca Partizan je dočekao poslednju četvrtinu na tek tri poena zaostatka – 63:60.

“Crno-beli” su po prvi put stigli do vođstva na početku poslednje četvrtine, prelomila je trojka Jaramaza, kasnije i poeni Mekintajera, a Budućnost u tom trenutku nije uspela da postigne koš šest minuta.

Za to vreme, serija 16:0 domaćih, ali se u poslednjem trenutku meča poenom Mouzlija Partizan izborio za produžetke.

Nije bio dovoljan samo jedan produžetak, pa se posle 86:86 ušlo i u drugi gde se smo videli nešto neverovatno. Mekintajer je pogodio za vođstvo Partizana na sekund i po pre kraja meča, ali je Danilo Nikolić svojom trojkom u poslednjim trenucima uspeo da donese Budućnosti veliku radost i trijumf.

Najefikasniji u Partizanu bio je Ognjen Jaramaz sa 24 poena i sedam asistencija, dok je raspoložen u redovima “crno-belih” bio i Mekintajer sa 15 poena.

Sa druge strane, blistao je Džastin Kobs sa 27 poena i osam asistencija, ali i Nikolić sa 21 poenom.

Izvor Sportske net