Dragan Nikolić: Onakav igrač u Partizanu se neće ponoviti

Dragan Nikolić

Foto: Studentski centar / Filip Roganović

Dragan Nikolić je tokom gostovanja u emisiji “Sa Draganom Jakovljevićem” govorio na temu crno-belih i razlika u odnosu na prošlu sezonu.

Partizan je prethodne takmičarske godine igrao četvrtfinale Evrolige i bio na korak od plasmana na Final Four. Ove sezone se promenilo dosta toga, ponajviše u rosteru, ali u rezultatima. 

“Ovo je činjenično stanje Partizana. Izgubili su šest ili sedam utakmica na jednu loptu. Onakav igrač kao što je Mathias Lessort se neće ponoviti. Deluje da je materijalizovao dve, tri godine rada u Partizanu. Toliko se trudio i zavoleo taj klub i ambijent oko njega. On svoje dete uči srpski jezik. Pokazao je nestvarnu emociju. To je najveća razlika u odnosu na prethodnu sezonu.

Ne zanima me kako sada igra, mene zanima kako je igrao u mom voljenom klubu. Uz Lessorta, prošlogodišnji Partizan je neponovljiv. Nažalost, po Partizan nije ostao. Druga velika razlika u odnosu na prethodnu sezonu je Dante Exum. Znalo se odmah da će se vratiti u NBA ligu.

Trebati spomenuti i Yama Madara. Čini se da se njegova karijera sada gasi, a imao je tu agresivnost i plejmejkerse sposobnosti. Treba spomenuti i fizikalije koje je nudio Ioannis Papapetrou, onakvo telo na poziciji tri je retkost. 

Rosteri večiti su veći nego prethodne sezone, pa tako i budžeti. Očigledno nemaš sreće svake sezone da možeš da pogodiš svake sezone sa pojačanjima. Voleo bih da ovo ne moram da izgovorim, ali ako Partizan prođe do play-offa protiv madridskog Reala, španski tim je mnogo kvalitetniji” – rekao je Dragan Nikolić.

Originalni tekst Basketballsphere.com