Došlo vreme da Partizan krene.

Samo četvorica na prvom treningu,Amerikanci do kraja sedmice! Šta će biti sa Novicom,a šta sa Vanjom?

Dva meseca posle eliminacije u polufinalu Superlige, crno-beli počinju pripreme za novu sezonu. Po svemu sudeći, još jednu tranzicionu, mada je trener Miroslav Nikolić pre sedam dana nagovestio da će u njoj glavni cilj biti opstanak u ABA ligi.

Koliko je situacija u Humskoj 1 teška najbolje ilustruje vest da će povratnik za komande Parnog valjka pištaljkom dati znak za početak prvog treninga  u Sportskom centru „Dinamik“. Ne u „Pioniru, niti u Hali sportova, već od 20 sati na Dorćolu. Na istom mestu gde je minule sezone radio.

U ovom trenutku Partizan na raspolaganju ima samo sedmoricu seniora pod ugovorima. To su starosedeoci Mihajlo AndrićNikola TanaskovićSlobodan Jovanović Vanja Marinković, odnosno novajlije Džejmi SkinIjan Bejker i Obrad TomićSportski žurnal piše da će tandem Amerikanaca doći u Beograd krajem sedmice, a da će se reprezentativac Bosne i Hercegovine priključiti novim saigračima kad završi pretkvalifikacije za Svetsko prvenstvo 2019.

Miroslav Nikolić

To Miroslavu Nikoliću otežava ionako nepovoljnu situaciju, pogotovo što još nije preciziran status Vanje Marinkovića. Kapiten će početi pripreme sa klubom, međutim, pitanje je da li će ih i završiti, jer na stolu ima ponudu Bakonije od koje bi crno-beli trebalo da dobiju 500.000 evra na ime obeštećenja.

Žurnal piše da bi Nikolić tek trebalo ra razgovara sa Novicom Veličkovićem povodom eventulanog produžetka saradnje krilnog centra sa Partizanom. Izvesno je da će na prvom treningu biti i nekoliko juniora, njihova imena još se ne znaju.

U odnosu na minulu sezonu, crno-bele su napustili: Vil Hečer (Dinamo Sasari), Uroš Luković (Mornar), Adin Vrabac (Tenerife), Stefan Pot (FMP), Kenan Karahodžić (Unikaha), Stefan Birčević (Istanbul BB), Branislav RatkovicaFrenk Robinson i Džamont Gordon, dok su Đorđe Majstorović i Miloš Korivicazavršili epizode u Humskoj 1.