Direktor ABA lige odgovorio Goranu Grboviću

Direktor ABA lige Milija Vojinović odgovorio je na tvrdnje direktora Štark arene Gorana Grbovića da organizatori nisu dostavili raspored mečeva rukovodstvu hale

Foto: StarSport

Foto: StarSport

Direktor beogradske Arene Goran Grbović izjavio je u ponedeljak ”da je ABA liga najsmešnije takmičenje na svetu u svim sportovima” i da Partizan ako želi može da igra svoje utakmice finala u Ljubljani.

Vojinović je istakao da je dogovor oko termina odigravanja mečeva u nadležnosti klubova.

“Postavka rasporeda je uvek delikatan posao, pogotovo sa Partizanovim obavezama u Top 8 Evrolige. Ali, u celoj toj priči samo ostaje velika žal, što se crno-beli nisu plasirali na Fajnal-for. To bi donelo novo opterećenje za kalendar plej-ofa, ali suvišno je i pričati koliko bi za samu ABA ligu značilo da ima predstavnika na završnom turniru Evrolige. U tom duhu, jasno je i kako smo postavljali stvari u slučaju Partizana i prolongiranja termina plej-ofa”, istakao je Vojinović, a prenosi “Mozzartsport”.

Dodaje da finale plej-ofa ABA lige neće početi pre prve nedelje juna.

“Kalendar plej-ofa sa svih mogućih opcija sigurno da postoji i on je napravljen kroz svakodnevnu i intenzivnu komunikaciju sa klubovima. Ostaje da vidimo kako će se dalje odvijati serije, sa jedne strane polufinalna, a sa druge četvrtfinalna, pa zatim i polufinalna, Osnosno, koja opcija će biti aktivirana zavisi od rezultata. Ali, sigurno da nijedna opcija u ovom trenutku ne ostavlja mogućnost da finale krene pre prve nedelje juna“, izjavio je Vojinović.

Osvrnuo se potom na pitanje dogovora kluba i dvorane oko termina održavanja utakmice.

“Kao što sigurno znate, sama organizacija utakmice, a samim tim i dogovor sa dvoranom u potpunosti je u nadležnosti klubova. Samim tim, ABA liga, kao i bilo koja druga liga na svetu, ne ulazi u odnose između kluba i dvorane. Sve što se tiče termina utakmica dogovara se isključivo kroz komunikaciju sa klubovima i TV Arenom sport. A, sigurno da je u interesu klubova i ABA lige, da se utakmice igraju u najvećim mogućim dvoranama”, zaključio je direktor ABA lige.

Originalni članak: B92.net