DECA PARTIZANA: Kraljević – Fudbal je samo igra dok se ne dođe u Partizan (VIDEO)

Gosti nove epizode emisije „Deca Partizana“ su trener selekcije 2014 – Zoran Kraljević, treneri selekcije 2015 – Miloš Nikolić i Boban Marković i naši najmlađi igrači – Pavle Šolaja, Relja Živković, Vukan Kostić, Kosta Pešić, Viktor Mijailović i Vasilije Minić. 

Naši najmlađi fudbaleri imaju intenzivne treninge na stadionu u Humskoj, kao i na SC „Partizan-Teleoptik“, a sa treneri su govorili o tome da li bi već u tom uzrastu trebalo da se uči tehnika i do kog trenutka fudbal za njih treba da bude samo igra.

„Do trenutka dok ne dođu u Partizan bi trebalo do bude igra. Onog trenutka kad dođu u Partizan zahtevi su malo veći i složeniji. Moraju da shvate da su došli u fudbalski klub, da to više nije školica fudbala i da su i treninzi zahtevniji i odnosu na one koje su imali u školicama“, kazao je Kraljević.

„Nekada je to bila više igra, a sada je to drugačije. Nisu više u školici, sada su u Partizanu. Postoje novi zahtevi, nova očekivanja. Malo i roditelji utiču na njih, ali se trudimo da ih izolujemo od toga, da probaju da budu još uvek deca i da se igraju“, navodi Nikolić.

„Fudbal je uvek bio i biće igra. Mislim da tek u kadetskoj i omladinskoj selekciji, kada su dečaci u periodu kada treba da potpišu profesionalni ugovor, fudbal postaje i profesija, ali do tad i tad već igra treba da bude samo igra“, zaključio je Marković.

Poslušajte koje su omiljene navijačke pesme naših najmlađih fudbalera i ko su njihovi idoli. Saznajte i gde je trener Zoran Kraljević otkrio mladog štopera Mihajla Ilića i koju poruku sada ima za njega.

Nova epizoda je na YouTube kanalu FK Partizan Beograd. 

Zvanični sajt FK PARTIZAN

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta “VOLIMPARTIZAN.RS”, to možete učiniti klikom na neku od reklama, uplatom na naš PayPal ili tekući račun koji se nalaze pored tekstova