Tegeltija i Jakovljević u ”Korneru” – Ko će na F4, šta je sa Panterom, Nejpirom, Gedraitisom…?

Bilo je burno na kraju…

U najnovijem izdanju ”Miljanovog kornera”, gosti su bili košarkaški trener Dragan Jakovljević i novinar Vladan Tegeltija.

Govorili su o brojnim aktuelnim temama, a ovde ćemo izdvojiti neka od njihovih razmišljanja.

Iako je već nekoliko godina angažovan u Partizanu, na klupskoj televiziji, Tegeltija je pohvalio ekipu Crvene zvezde, pogotovo Miloša Teodosića.

”Ja sam veliki fan Miloša Teodosića i mislim da je on veliko pojačanje za Crvenu zvezdu. Oko njega se sve vrti. Ne znam da li je bio želja on ili Nejpir, ja to ne znam. Mislim da kada igra Teo, igra i Zvezda. I  Nejpir je odličan igrač, ali mu treba vremena da se prilagodi. Nije imao ulogu u Armaniju, kao što je ima u Zvezdi. Nije imao ni Panter kada je došao u Partizan.

Ovde Teo igra sa emocijom, pratio sam ga od pionirskih prvenstava. Ovde se baca za loptu, a ranije je umeo da se sačuva. On je vanserijski igrač. 

Trenutno, Zvezda izgleda bolje nego Partizan. Zvezda je dovela odlične igrače. Odlične!”, konstatovao je Tegeltija.

Govoreći o Partizanu, Tegeltija je istakao da novajlije, pogotovo oni koji su stigli iz NBA lige i koji do sada nisu poznavali evropsku košarku treba da se naviknu na za njih brojne nove stvari.

”Kaminski i Pi Džej Doužer nisu bili baš nosioci u NBA ligi. Zvezda se opredelila za igrače koji znaju šta je Evroliga, a Kaminski i Doužer su kao pali s’ Marsa kada su došli. Na primer, Pi Džej koji je prvi put u Evropi, ne shvata što trener viče, atmosferu, zašto nešto padne sa tribina na teren… Kada se putuje, kako se putuje, velike su tu razlike i treba vremena za prilagođavanje. Na Partizan se sada drugačije gleda nego prošle sezone. Neće biti nimalo lako ući u deset”, objašnjava Tegeltija.

Partizan u poslednje vreme ima problem jer mu nedostaje najbolji igrač i kapiten Kevin Panter zbog povrede. Kada se može očekivati njegov povratak?

”Treba da se sačeka, imao je dva udarca, dve povrede. On je ćutao, trpeo i igrao, zato je bio u lošoj formi, ali to pokazuje njegov karakter”, istakao je Tegeltija.

Dragan Jakovljević se osvrnuo na izbor Kaminskog i Kabokla na centarskim pozicijiama.

”Partizan je potpuno promašio sa dva visoka igrača u odnosu na ono što mu treba. Kaboklo šutira trojke, a Kaminski već šutira trojke. Znači još jedan šutira trojke. Treba tu više kontakta. Nekako sam vezan za tog Lesora, znam ga sa turnira u Šoleu, takav i Zvezdi treba”, primetio je on.

Veruje da Zvezda ima kvalitet za fajnal-for.

”To nisu više neki bauci, nisu to neki veliki budžeti kao ranije, Barselona je javno objavila da je smanjila budžet. Mislim da je za obe naše ekipe cilj fajnal-for. Partizan je bio prvak Evrope, ima trenera koji je devet puta osvajao, a Zvezda nikada nije bila na fajnal-foru. Ali, nikada više para nije bilo u sportu kod nas nego sada’. Novac je tu, šansa je tu, mislim da smo i previše strpkjivi. Vreme će pokazati, ali bar jedna od ove dve ekipe treba da ide na F4′, ističe Jakovljević.

Zvezda je kao i prošle sezone promenila trenera u ranoj fazi sezone.

”Neke stvari zaista poznajem iznutra. Ivanović je došao u komunikaciji sa svojim dugogodišnjim mentorom, saradnikom. Ali, nije uspeo da napravi balans u komunikaciji sa ihgračima. Nije on tako loš trener, puno igrača je prodao iz te Baskonije, ali je poznat kao trener sa jakim treninzima. Jako je loše spremio finalnu seriju (AdmiralBet ABA lige) i ja mu to zameram. Drugo, deset utakmica u Evroligi su izgubili na isti način.

Nikada nije lako da čovek dođe u ekipu koju je drugi selektirao, ali niko ga (Sferopulosa) nije terao, oni su svi jako dobro plaćeni, oni svi imaju jako dobre uslove i to su stvari koje im daju određeni komfor”, smatra Jakovljević.

Prokomentarisao je i šutersku krizu Rokasa Gedraitisa koji je protiv Olimpijakosa promašio pet trojki, kao i Šabaza Nejpira koji za sada nije opravdao očekivanja, a uz to se i povredio.

”Zašto Litvanac promašuje? On je, po meni više četvorka, nego trojka. I kao četvorka bi bio opasniji zbog tog šuta.

Ja sam analizirao Nejpirove probleme. Zvezda je odigrala najbolju utakmicu kad on nije igrao. Izuzetan je napadač i on je potreban Zvezdi ako shvati da mora da igra i odbranu. Ako može Panter da juri igrača, može i Panter. Ili će trener da ga zameni”, zaključio je Jakovljević.

Na kraju su ušli u polemiku oko domaće lige i (ne)učešća Partizana u njoj, a celu emisiju možete da pogledate:

Originalni članak: Sportske net

Ukoliko želite da pomognete rad našeg sajta “VOLIMPARTIZAN.RS”, to možete učiniti klikom na neku od reklama, uplatom na naš PayPal ili tekući račun koji se nalaze pored tekstova