Crno-beli u deset najboljih ekipa na svetu na najnovijoj listi!

Sastav koji čine Marko Čakarević, Ivan Popović, Marko Stevanović i Stefan Torbica uspeo je da dođe do samog planetarnog vrha

Košarkaše Partizana očekuje vrlo interesantna sezona u ABA ligi i Evroligi, a njihove kolege iz basket tima polako zatvaraju takmičarsku godinu i mogu da se pohvale odličnim rezultatima. Naime, završili su među deset najboljih na svetu, prema najnovijoj rang listi.

Crno-beli su osnovali svoj basket tim pre samo šest meseci i uspeli su da prvo preko domaćih, a zatim i međunarodnih takmičenja dođu do pomenutog mesta najboljih ekipa na FIBA listi.

Prvi zvanični turnir su crno-beli odigrali u Sremskoj Mitrovici, kada je na premijernoj utakmici nastupio i naš najbolji basketaš, Dušan Domović-Bulut, a vrlo brzo je Partizan došao do najtežih nadmetanja kakvi su čelindžeri i mastersi. Između ostalog, stigli su do FIBA čelindžera u Hamburgu i Mastersa u Pragu, gde su na oba turnira osvojili drugu mesto.

U sastavu su se našli Marko Čakarević, Ivan Popović, Marko Stevanović, Stefan Torbica, a trener je bio Nebojša Bošković. Partizan je nastupao još na turnirima u Nemačkoj, Češkoj, Švajcarskoj, Francuskoj, Maleziji…

Za šest meseci se takmičio u ukupno 14 zemalja, prešao 40.000 kilometara, odigrao 23 turnira i 95 utakmica od kojih je pobedio na impresivne 74. Na pobedničkom postolju su bili ukupno sedam puta, od toga četiri puta kao drugi, a tri puta kao treći.

Prema rečima predsednika Partizana, Vladimira Dragutinovića, svi su izuzetno zadovoljni postignutim rezultatima u prvoj godini postojanja i takmičenja kluba.

Originalni članak: Telegraf sport