Broj 51 : Živim za Partizan

Prvenac u crno-belom dresu Partizana Ognjen Ožegović proslavio je klizeći na kolenima.

Posle gola na utakmici protiv Radničkog (3:1) salutirao je navijačima na istočnoj tribini, jer ga Partizanov jug još nije prihvatio.

– Prelep je osećaj dati gol za Partizan. Ovaj pogodak protiv Radničkog je produkt napornog rada u prethodnom periodu. Verujem u sebe i nadam se da ću tako nastaviti i u narednim utakmicama. Predao sam se ekipi 100 odsto, živim za Partizan – rekao je za Kurir Ognjen Ožegović (23).

Mladi napadač lepo je prihvaćen u novoj sredini, a ističe da mu najviše pomažu najiskusniji igrači, kapiten Saša Ilić, Vladimir Stojković i Zoran Tošić:

– Sve je lakše uz Stojketa, Saleta i Bambija. Njih trojica mi najviše pomažu. Imaju iskustvo i svaki savet s njihove strane je dobrodošao. Mene u Partizanu posebno fascinira taj timski duh. Oduševljen sam hemijom unutar ekipe, jer je to mnogo važno za sve ono što nas očekuje u domaćem prvenstvu i kupu, a posebno u Evropi.

Ognjen Ožegović poznat je kao napadač kojem je potrebno malo prostora da zatrese mrežu. Takva je bila i situacija protiv Radničkog. U prošloj sezoni dao je 17 golova za Čukarički.

– Ne bih da prognoziram koliko golova bih mogao dati. Ne opterećujem se brojkama, najvažnije je da Partizanu bude dobro. Hoću da pomognem ekipi, kao igrač na terenu, ali i kao čovek van njega. A golovi… Naravno da će da dođu – poručio je Ožegović.

Tekst: Kurir sport

autor:Aleksandar Radonić