Bitka za drugo mesto, u Humsku stiže TSC (19h30min, mogući sastavi)

Igor Duljaj, šef stručnog štaba Partizana, uoči ključnog duela u borbi za drugo mesto sa TSC-om navodi da je tim poljuljan, ali ide na pobedu

Crno-beli se nalaze u „nokdaunu” posle dva poraza od večitog rivala (2:3, 0:2), a pre toga i Čukaričkog (2:3). Međutim, večeras je pravo vreme da ustanu ako ne žele da se ponovi prošlosezonski scenario. Partizan dočekuje TSC, direktnog konkurenta u borbi za drugo mesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona i eventualnom pobedom ima priliku da reši sve dileme, s obzirom na to da bi u tom slučaju otišao na nedostižnih plus 10.

Igor Duljaj, šef struke tima iz Humske, u superlativima je govorio o narednom rivalu i ističe da nije zaboravio ubedljiv poraz u novembarskom meču:

– Imali smo dve izuzetno teške utakmice protiv jakog protivnika, pre toga i meč na Banovom brdu, gde smo izgubili bodove i ušli u neprijatnu situaciju što se tiče negativnog skora u prethodna tri duela. Najvažnija utakmica je pred nama. TSC ima odličnog trenera, reč je o ekipi koja zna šta hoće i voli da se nadigrava. Bačkotopolčani su nam naneli težak poraz na našem stadionu, kad smo primili tri gola iz prekida. Biće izuzetno teško, naravno, malo smo poljuljani, ali to ne sme da bude nikakvo opravdanje, jer je pred nama meč sa velikim ulogom.

Trener crno-belih istakao je da ga brine zdravstveni bilten njegovih aduta uoči duela sa Bačkotopolčanima:

– Više smo zdravstveno poljuljani, ali ostao bih „zaključan”, jer imamo nekolicinu igrača koji su pod znakom pitanja, tek posle treninga uoči meča znaću na koga mogu da računam. Ko bude izašao na teren, očekujem da bude maksimalno spreman, da pruži sve od sebe, da se žrtvuje za klub, ekipu i doprinese ono što je potrebno da se ostvari povoljan rezultat.

Partizan je za samo nekoliko dana ispao iz borbe za oba trofeja. Crvena zvezda je slavila u prvenstvu i na taj način rešila pitanje šampiona, zatim, crno-beli su od istog protivnika eliminisani u polufinalu kupa.

– Pričali smo na tu temu, igračima je teže palo kad smo izgubili 3:2, na onaj način, mi smo se toj utakmici u mnogim trenucima nismo osećali prijatno zbog nekih odluka. Odigrali smo odlično, bez obzira što smo izgubili. U kupu je zaslužena pobeda Zvezde, naravno, da su uticale te neke priče koje su plasirane kroz medije da su igrači koji odlučuju da li ćemo da izađemo na teren ili ne. Mi ne vodimo klub, ni ja, ni igrači, radimo ono što se traži od nas. Nisam želeo da pravim nikakav cirkus i da urušavam instituciju derbija.

Duljaj je otkrio kako su na njega uticale protekle dve nedelje:

– Partizan je iznad svih nas, ja sam tu jedan mali deo istorije i ništa više, uvek imate neke malo naručene tekstove, ali to me nije poljuljalo. Radim posao koliko mogu, imam energije, klub uvek može da nađe bilo koje rešenje, najvažnije je da ekipa bude koncentrisana na ono što nas očekuje. Ulog je ogroman, jer će većina igrača u sledećoj sezoni, ukoliko sve bude kako treba, da se takmiči za poziciju koja vodi u Evropu.

TSC je imao nekoliko dana više za odmor, dok je Parni valjak odigrao težak meč protiv večitog rivala.

– Nema izgovora, umor ne sme da postoji, iako ga ima, ne pričamo o tome. Imamo mnogo mladih igrača u ekipi, u Evropi se igra na svaka tri, četiri dana, bili su u toj situaciji prošle godine, igrali su Ligu konferencije i domaće prvenstvo, to ne sme da bude alibi, a pogotovo izgovor ako u nekom delu utakmice budemo energetski slabiji.

Partizanov napad bio je produktivan tokom čitave sezone, ali odbrana je često koštala crno-bele bodova.

– Trebalo bi da se prvo završi sezona, podsećam, Miličić se povredio, došao je na Kipar, posle smo morali da nađemo novog bonusa, a to je Kovačević. Dres Partizana je težak, imali smo priliku da vidimo sa Ilićem, kojeg smo forsirali, gurali i imao je kvalitet, ali morali smo da budemo strpljivi sa njim. Sve mlade igračima moramo da čekamo, damo im podršku i kad ne ide – jasan je Duljaj.

Originalni članak: Sportski žurnal.rs