Bertomeuova era se završava u sredu, Bodiroga postaje predsednik Evrolige

Legenda srpske košarke će pokušati da podigne imidž elitnog evropskog takmičenja i uskladi vizije klubova za budućnost

Kao što je Mozzart Sport letos najavio, Dejan Bodiroga će postati novi predsednik Evrolige. Dugogodišnji prvi čovek elitnog evropskog takimičenja Đordi Bertomeu će napustiti svoju poziciju 14. septembra kada će, kako Eurohoops navodi i zvanično biti ratifikovano imenovanje legende srpske i evropske košarke na čelnu poziciju Evrolige. Takođe, Maršal Glikman će biti imenovan kao privremeni izvršni direktor.

Iako su mahom španski klubovi Real Madid, Barselona i Baskonija uz pratnju Anadolu Efesa i Fenerbahčea bili protiv smena Bartomeua, većina je odlučila da je Bodiroga pravi čovek za čelnu poziciju Evroplige. Bivši reprezentativac Srbije je već počeo da sastanči sa predstavnicima klubova i drugim akcionarima kako bi se njihove vizije za budućnost objedinile pod istim ciljevima.

Pomenuti Glikman će se fokusirati na poslovni aspekt lige koja prvi put ove, dok će Bodiroga pokušati da gradi nove veze i mostove, odnosno doprinese boljem imidžu i rastu takmičenja. Kao ikona evropske košake i svetski šampion u svim selekcijama, sa cv-jem koji podrazumeva značajne upravljačke sposobnosti, 49-godišnjak je svakako sposoban da iznese pomenute zadatke.

Podsetimo da je juna 2007. godine postao generalni menadžer Virtusa u kojem mu je mandat trajao dve godine. Takođe, od 2011. do 2015. godine bio je potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije, a u toku službovanja u KSS-u, postao je i predsednik Komisije za takmičenja u okviru Fibinog evropskog odseka.

Originalni članak: Mozzart sport