Avramović: Uvek isti pristup! Ledej: Uradili smo šta je trebalo

– Uvek je sledeća utakmica najvažnija. To me odavno naučio jedan trener – kaže plejmejker Partizana

ФОТО: АБА лига/Драгана Стјепановић

Tačno – dva sata i 15 minuta! Toliko je trajala utakmica u Železniku. Dva sata i 15 minuta velike borbe. Uspona i padova na obe strane. Neodustajanja ni sa jedne strane. Na kraju – Partizan je pobedio FMP. Zadržao se u vrhu tabele. Nastavio niz…

Možda je baš zbog tog niza i nekih čudesnih utakmica u poslednje vreme, neko očekivao i da će Valjak lakše proći kroz beogradsko predgrađe. Ali, retko kada se to zaista i dogodilo. Češće su se tamo crno-beli sapletali.

Sada nisu. Jer su u ključnim trenucima bili smireni. Pogađali. A kako je posle utakmice rekao i Željko Obradović, trener Partizana, uspeli su da pronađu dovoljno motiva da pobede.

Jer – motiv jeste najvažnija stavka. Ako si dovoljno motivisan, onda si i koncentrisan. Ako si koncentrisan, onda lakše pratiš plan. Ako…

Lakše reći, nego učiniti. Posebno kada ste u ritmu u kome je Partizan u ovom mesecu. Kada posle velikih pobeda u Evroligi, morate da igrate i pobedite svakog rivala u ABA ligi. A posebno je teško jer ti rivali – kakav je bio i FMP – protiv vas nemaju baš ništa da izgube. Kada su potpuno rasterećeni. Tada su i najopasniji.

Aleksa Avramović, jedan od crno-belih momaka koji je bio pravi u pravo vreme, ima svoje viđenje cele te priče.

– Uvek je sledeća utakmica najvažnija. To me odavno naučio jedan trener – kaže plejmejker Partizana.

Pa tako…

– Posle Reala, FMP je bio najvažniji, sada je to Monako. I pristup svakoj utakmici mora da bude isti. Ako hoćemo da se borimo za neke najviše ciljeve, moramo da budemo konstantni – jasan je Avramović.

FMP-u je čestitao na fer i korektnoj igri i podelio nekoliko komplimenata na račun tog tima.

– Znamo da je FMP jedan ozbiljan protivnik. Protiv njih će svakome da bude teško u četvrtfinalu. Videćemo da li će to biti Budućnost ili Cedevita Olimpija. Predvođeni su sjajnim trenerom.

Kada je Partizan u pitanju, Avramović nije imao potrebu da „ulepšava“ stvarnost. Svima je jasno da to nije bilo najbolje, već samo dovoljno dobro izdanje tima iz Humske. 

– Na početku nismo imali naš ustaljeni ritam. Nismo igrali na način kako smo to radili u poslednje vreme, a iz čega su se izrodile sve te velike pobede. Posle smo uneli tu neku stabilnost i u napadu i u odbrani i izneli utakmicu do kraja.

Uostalom, manje je važno „umiranje u lepoti. Crno-belima su bitnija dva boda kojima su se zadržali u vrhu tabele. Malo su predahnuli i nastavili sa radom.

– Okrećemo se dalje. Prvi smo u ABA ligi, imamo veliki broj pobeda iza sebe. Ovo je bila 21. Želimo da nastavimo u tom ritmu. Imamo još tri utakmice do kraja u regularnom delu ABA, dve u Evroligi. Znamo da nam je cilj plej-of…

Zaključujući priču, Avramović je rekao:

– Sve je to na papiru lako, ali svi ti protivnici moraju da se pobede. Kako FMP, tako i Real, Monako…

LEDEJ: URADILI SMO ŠTA JE TREBALO

Zbog izostanka Matijasa Lesora, Zek Ledej je – kao i u meču sa Cedevita Olimpijom – i u Železniku neko vreme proveo na poziciji pet. Do kraja je odigrao sjajno, bio jedan od junaka meča. Što potvrđuje statistika, ali i utisak golim okom.

Na konstataciju da je utakmica predugo trajala, Ledej je uzvratio:

– Ne znam šta da kažem o tome.

Jer – važnije je nešto drugo…

– Uradili smo šta je trebalo da bismo pobedili i to je to. Sada se okrećemo sledećoj utakmici.

Sledeća je gostovanja u Monaku. U kojoj Partizan može da overi mesto u plej-ofu Evrolige. U prvom meču protiv Kneževa, crno-beli su bili dosta ubedljivi. Mada – bilo bi naivno očekivati da će tako lako doći do brejka u Kneževini.

– Najvažnije je da igramo jako i da lopta ide u napadu. Kada delimo loptu, svakome je teško da nas pobedi. To smo uradili sada u Železniku, zato smo i pobedili. I ne samo u Železniku, već poslednjih nekoliko mečeva. Tako moramo da nastavimo i dalje.

Počevši od prve sledeće utakmice.

– Ista stvar, da igramo čvrsto, da gradimo koš, delimo loptu i igramo brzo – jasan je Ledej

Originalni članak Sportski žurnal