Avramović: Teže odbraniti nego osvojiti ABA ligu

Košarkaš Partizana Aleksa Avramović kaže da je cilj crno-belih napad na trofej u ABA ligi.

Aleksa se nedavno vratio sa odmora nakon Svetskog prvenstva, na kojem je sa reprezentacijom osvojio srebro.

“Pa tako je, dobro ste to rekli, generalno iz tih nekih dugih priprema i Svetskog prvenstva ulazimo u novu sezonu sa Partizanom, gde stvarno imali smo četiri utakmice da se dobro pripremimo i spremni da dočekamo Mornar. Naporan dan jer smo već u sali 8 sati, ja mislim. Tako da sutra ćemo imati, naravno, jači trening da se što bolje pripremimo i taktički, imaćemo i više prostora za neki svoj rad da unapredimo našu igru i da se spremimo za Mornara. Motiva uvek ima, energija takođe. Posle uspeha na Svetskom prvenstvu malo je došlo do emotivnog pražnjenja, ali kažem, glavom sam već ušao u novu sezonu i već se spremam da radim ono što se od mene očekuje i da pomognem svojoj ekipi da ispuni svoje ciljeve“, rekao je Avramović.

Partizan se sprema za novu sezonu.

“Pa naravno, mislim da jesu zato što smo bili na pragu Fajnal-fora i iz neke sezone gde smo očekivali da se stabilizujemo u Evropi. Mi smo u Evroligi stvarno napravili odmah instant rezultat. Bili šesti, igrali sa šampionom Evrolige pet utakmica. Znamo kako smo izgubili, znamo šta se sve dešavalo i suspenzije i povrede. Jednostavno, ABA ligu smo osvojili, postoje da se napadne opet trofej jer znamo da ono donosi sigurno mesto Evroligi, ali kažem, biće svakako teža sezona nego prethodna jer je mnogo teže odbraniti nego osvojiti, tako da spremamo se, imamo više igrača u rosteru, valjda će ih biti još, tako da spremamo se stvarno jako i maksimalno smo motivisani sa željom i energijom”.

Svi u klubu se trude da se novi igrači što pre uklope u sistem.

“Stigao sam da se upoznam i na i van terena, tako da deluje mi tim dobro, perspektivno i mislim da će imati mnogo rada da bi sve funkcionisalo savršeno. To su sve novi karakteri, za njih je trener nov, sistem je drugačiji, mi smo tu koji smo treću godinu ovde zajedno, tu smo da im pomognemo da se što pre adaptiraju na novu sredinu, na trenera, na nove zadatke i na njihovu ulogu u svemu ovome.”

Prodato je više od 12.000 sezonskih karata za novu sezonu.

“Fenomenalna stvar, znamo koliko je Partizan je brend u Evropi, ljudi iz sveta dolaze da gledaju Partizan i lepa se atmosfera pravi. Lepa je priča ta da prava je sportska priča i jedva čekamo da igramo u prepunoj Areni.”

Aleksi je upriličen doček u Čačku, baš kao i na balkonu u Beogradu.

“To su stvari koje ću pamtiti u čitavom svom životu. Počevši od dočeka na trgu, pa preko dočeka u svojoj srednjoj i osnovnoj školi i bilo je fenomenalno. Mnogo dece, puno mi je srce bilo što je Marka, Peđo i mene dočekalo puno dece. To su te neke dečje, iskrene emocije koje ti se zariju u srce i budu u tvom životu. Ostaju u pamćenju za ceo život. Tako da te neke scene, svaki dan ih se prisećam, balkona i dočeka u Čačku iskreno”, zaključio je Aleksa.

Originalni tekst: B92.net