ALEKSA O SARADNJI SA ŽOCOM: Sećam se mojih prvih par meseci nisam znao gde je izlaz!

Ciljevi se ne menjaju.

Jedan od najboljih ‘kradljivaca’ u svetu košarke, uvek komični, Aleksa Avramović je u intervjuu za Sport Klub pričao o  Mundobasketu, ali se dotakao i saradnje sa Željkom Obradovićem. Istakao je da će novi igrači morati da se adaptiraju na  Žocov  rad koji je po njegovim rečima izuzetno zahtevan.

Moraće da prođe period adaptacije, ja se sećam mojih prvih par meseci nisam znao gde je izlaz, gde su vrata. Normalno je to i on ima neke svoje metode, na koje igrači treba da se naviknu što pre. Mi ćemo probati da im pomognemo da se što pre naviknu i da što pre pronađu sebe u ovom timu. Mi ostali koji smo bili već ovde treba da pronađemo sebe u nekoj novoj sredini. Koliko god to bilo novo imamo iskustvo igranja zajedno i biće uživanje – naveo je on.

FOTO: Starsport

Takođe govorio je i o ciljevima za narednu sezonu.

Ciljevi se ne menjaju, bili smo na pragu Fajnal fora i mislim da smo sami sebe izbacili iz te priče kroz razno razne načine. Izgubili smo od šampiona Evrope, ali cilj je osovjiti ABA ligu i korak više u Evroligi. Cilj je Mornar, to nam je pravi cilj, pa Makabi, Krka, Asvel, Cibona, Barsa i tako dalje – jasan je Avramović.

Podsetimo, Partizan u novu sezonu ulazi kao branilac AdmiralBet ABA lige i prvi deul u ovom takmičenju igraju 2. oktobra protiv Mornara, dok u Evroligi u prvom kolu tri dana kasnije gostuju u Tel Avivu, ekipi Makabija.

Originalni tekst Hotsport.rs