Dijara: Sanjam da se vratim u Partizan

Nekadašnji napadač crno-belih, počeo trenersku karijeru i voleo bi da se oproba u Humskoj

Partizan može da se podiči da je u poslednjih 15 godina dobro prolazio sa stranim igračima. Leonardo, Rikardo, Žuka, Kleo, Moreira, Everton LuizTavamba i ostali ostavili su dubok trag u klubu iz Humske, ali za malo koga može da se kaže da je toliko voljen među navijačima kao što je to bio i ostao Lamin Dijara.

Senegalski napadač je u Partizan došao u leto 2007,  zadržao se skoro pet godina i za to vreme stekao mitski status među pristalicama kluba iz Humske. Napustio je Srbiju pre čitavu deceniju, pa se postavlja pitanje gde je Lamin Dijara trenutno?

– Rešio sam da završim karijeru i pođem u nove izazove. Krenuo sam sa trenerskim poslom, to me je privlačilo i trenutno sam u Turskoj, radim u Antaliji. Lepe me uspomene vežu za period u tom klubu i eto rešio sam da se vratim. Bio sam u drugoj ligi, igrao sam u Elazigu, to mi je bio poslednji angažman – kaže Dijara u telefonskom razgovoru za naš list.

Kad je već zaplovio u trenerske vode, postavlja se logično pitanje, da li Senegalac sebe jednog dana vidi kao trenera Partizana, da možda nastavi sa uspesima iz igračkih vremena?

– Naravno da bih želeo, svi znaju koliko volim Srbiju, Partizan je moja druga kuća, san mi je da se jednog dana vratim u klub kao trener. Pre mesec dana bio sam u Srbiji i završavao polaganje za B licencu. Uvek će mi biti drago da pomognem kako bismo vratili Partizan tamo gde i pripada – na prvo mesto.

Originalni članak: Sportski žurnal