POBEDA NAŠIH RUKOMETAŠA U DERBIJU

Sjajan rukometni derbi u “Šumicama” i dupla pobeda Partizana.

Crno-beli su u jesenjem delu šampionata slavili posle drame (27:26), a ništa manje je nije bilo ni u februarskom duelu “večitih” pošto je Partizan slavio pogotkom Stevanovića na tri sekunde do kraja – 30:29 (20:14)!

Posle tog pogotka je golman Nemanja Ljubenović, koji je pred utakmicu rekao da najverovatnije neće braniti pošto mora na posao, brzo izvadio loptu iz mreže, vratili su je igrači Crvene zvezde na sredinu igrališta, i postigli pogodak za izjednačenje, ali se sekund pre toga oglasila i sirena za kraj utakmice, zbog čega pogodak nije priznat.
Z

Partizan je bio mnogo bolji tokom prvog poluvremena da bi Zvezda odbranom u nastavku uspela da parira i da dođe do izjednačenja kada je na semaforu pisalo – pet minuta do kraja (27:27).

Nikola Nikolić je igrao sjajno u tim trenucima, odmah je uzvratio Ivanović i doveo Partizan do brzog vođstva, ali je u kontri Stefan Petrić svojim šestim golom na meču izjednačio i uveo susret u pravu dramu što je podiglo i publiku u “Šumicama”.

Sedmerac Stevanovića na dva minuta do kraja doneo je prednost Partizanu (29:28), poravnao je Nikolić na 50 sekundi do kraja, a to je bilo dovoljno crno-belima…

Dugo su “petljali”, tražili poziciju za šut, a nakon dosuđenog deveterca lopta je stigla do najboljeg igrača utakmice Darka Stevanovića koji je projektilom “ispod” odbrane savladao pomenutog Ljubenovića za pobedu Partizana posle tri poraza.
PARTIZAN:Banduka 2, Ivanović 5, Grubić 1, Radovanović 1, Padežanin 1, Radivojević 1, Đuričić 2, Milenović 1, Stevanović 10, Mićić 1 i Šotić 5.

Izvor :Mondo sport