Rutinski pred derbi

Gomeš srušio Proleter, Partizan siguran pred Zvezdu

Fudbaleri Partizana pobedili su na svom terenu u 23. kolu Superlige Srbije novosadski Proleter rezultatom 3:0, a centralna figura meča bio je napadač crno-belih Rikardo Gomeš.

27-godišnji napadač sa Zelenortskih Ostrva je u Humskoj protiv Proletera bio strelac dva gola, a upisao je i jednu asistenciju. 

Gomeš je osim te tri akcije bio i u prvom planu u 17. minutu, kada ga je kao poslednji igrač odbrane faulirao defanzivac Proletera Zarija Lambulić, zbog čega je dobio direktan crveni karton. 

Partizan je prethodno poveo u 16. minutu, kada je strelac bio Nemanja Nikolić, pošto je prethodno Gomeš odigrao glavom, a Kosović propustio loptu. 

Gostujuća ekipa se sa igračem manje još više povukla na svoj deo terena, što je posle nekoliko dobrih šansi za crno-bele kaznio Rikardo Gomeš u 41. minutu. 

Kombinovali su Nikolić i Gomeš, da bi bivši fudbaler portugalskog Nasionala obišao golmana Proletera Vesića i postigao svoj 12. gol u sezoni. 

Gomeš je do 13. pogotka u sezoni Superlige došao u 45+1. minutu, asistent je bio Zakarić, koji je svog saigrača pronašao na drugoj stativi – 3:0. 

Do kraja meča Partizan se nije trudio da uveća prednost, sigurno je čuvao zalihu, te lako došao do pobede. 

Crno-bele u narednom kolu očekuje duel na stadionu “Rajko Mitić” (2. mart) protiv najvećeg rivala Crvene zvezde. 

Partizan je treći na tabeli sa 50 bodova

Izvor :N1