JANIĆ O EKIPI PARTIZANA NAREDNE SEZONE: TO ĆETE MORATI DA PITATE UPRAVU KLUBA

Trener crno-belih je preuzeo odgovornost za sezonu bez trofeja

Prošla sezona završena sa triplom krunom, ova bez trofeja… Odbojkaši Partizana nisu odbranili pehar ni u jednom domaćem takmičenju, pa na letnji odmor odlaze praznih ruku.

Ipak, čak i kad je delovalo da su na ivici provalije, oni su pokazala da poseduju kvalitet i da su zasluženo u finalu. Pružili su žestok otpor Crvenoj zvezdi i učinili finalnu seriju spektakularnom.

Na kraju Zvezda je pokazala da je stvarno bolja. Dobila je majstoricu 3:0 i pred svojim navijačima proslavila titulu.

Jeste… Imali smo dve ovakve, slične utakmice – prvu i drugu. Napravili smo reakciju na koju sam ponosan. Očigledno smo izvukli naš maksimum. Žao mi je, u prvom setu smo imali neke šanse, možda bi utakmica otišla u drugom smeru. Ali, apsolutno zaslužena titula Zvezde. Čestitam im od srca i mom kolegi Jevtiću i svim momcima. Za celu sezonu i za zasluženu titulu“, rekao je Bojan Janić.

Pohvalio je i sjajan ambijent – dvorana na Banjici je bila popunjena do poslednjeg mesta.

Nismo ovo videli dugo… Pozdravljam navijače Zvezde – delije, bili su bučni kao što treba da budu. Svaka čast. Žao mi je što nije bilo grobara, bilo bi još lepše sigurno. Ali to je neka druga tema“.

Postoji nagoveštaj da će se značajno promeniti i sastav Partizana i klupa…

Moraćete da pitate Upravu. Ne znam da li ostajem.Pretpostavljam da će se promeniti ekipa. Ne mogu da pričam s vama o tome, a nisam još pričao s upravom kluba“.

U poslednjem meču Janić nije mogao da računa na najiskusnijeg aduta Novicu Bjelicu.

Bjelica je posle prethodne utakmice imao rupturu na ramenu. Bio je na terapijama, probao je sa lekovima, ali jednostavno nije mogao da podigne ruku. Malo je i on falio, sigurno. Zbog iskustva, ali svakako zaslužena titula Zvezde

Čini se da je na rezultatu 13:13 u drugom setu Partizan potpuno stao i više nije bio ravnopravan na terenu.

Mi imamo problem sa fokusom, sa nekim stvarima kao ekipa. Izgubimo se potpuno. Cele sezone se to dešava – teško se vraćamo iz bedaka. I kad je dobro i kad je loše. U jednoj ovakvoj utakmici to se ne prašta“.

Dao je i kompletan utisak za kraj.

Cela sezona mi je kao i ova poslednja utakmica… Staću iza mojih igrača. Odgovornost je uvek moja, i večeras a i za celu sezonu bez trofeja. Moram da priznam da je bilo mnogo problema, povreda, mnogo utakmica u prvom delu sezone zbog Evrope. Nećemo kukati na to, drago mi je što smo ušli u finale uopšte i što smo došli do pete utakmice. Nije mi žao poraza, nego zato što smo bili bledi i poptuno izgubljeni“, podvukao je Janić.

Originalni članak: Mozzart sport