Marija Preković: Partizan u meni izaziva navijačku strast

Predsednica FK Šumadija iz Aranđelovca Marija Preković bila je gošća u Mozzartovoj rubrici “Pet na pet”.

Na čelnu funkciju u Šumadiji, kako je kazala, došla je spletom okolnosti. U mestu Aranđelovac je i savetnica gradonačelnika. Prvi čovek grada dosta polaže na sport i sam grad dosta ulaže u sportske klubove iz grada.

U trenutku kad je fudbalski klub ušao u finansijske probleme Marija je dobila ulogu “vatrogasca”, a pošto je dobro odradila zadatak Skupština kluba je izglasala novi mandat za šarmantnu predsednicu. Šumadija je ušla u rezultatsku krizu, ali odgovornost je preuzela Prekovićeva koja je nedavno angažovala, kako nam kaže, vrhunskog trenera, Neška Milovanovića. Sad su svi na zajedničkom zadatku, da se izbori opstanak, obezbede stabilne finansije za funkcionisanje ekipe, ali i više od toga. Srpski Savez je Šumadiji obezbedio sredstva za razvoj omladinske škole. Predsednica kluba planira da se na pravi način obeleži i veliki jubilej Šumadije devet decenija od osnivanja kluba koji je trebalo proslaviti u 2019. godini.

Takođe, na mestu “rezervisanom” za muškarce, kao pripadnica nežnijeg pola, podvlači da je najčešće džentlmenski dočekuju. U klubu, šumadijskom okrugu, FSRZS, FSS…bilo je pokušaja da se cela priča zloupotrebi, politizuje, ali naša gošća kaže da se nije predavala. Ponosna je na sina Dimitrija, fudbalera, i ćerku koja trenira boks.

I sad veruje da će uz pomoć grada, podršku svih u klubu, pre svih igrača, članova stručnog štaba, sekretarice kluba i desne ruke Ivane Mumalo, doktora Gorana, stići do cilja. Pre nego što podvuče crtu, jedna od retkih predsednica nekog srpskog fudbalskog kluba, ne i prva, Marija Preković odgovara na MOZZARTOVA pitanja.

1.Da li ste svojevremeno trenirali neki sport i koji?
“Jesam, atletiku i rukomet, ali ništa ozbiljno. Više zbog zdravog načina života, fizičke aktivnosti i druženja”.

2. Da li je postojao sportski, životni uzor u danima odrastanja?
“U principu nije”.

3. Klub koji nosite u navijačkom srcu ?
“Partizan u meni izaziva navijačku strast. Podrazumeva se da je Šumadija iz Aranđelovca još jedan omiljeni klub”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Sve utakmice fudbalskog kluba Partizan. Naročito onu protiv Njukasla koja se mnogima urezala u sećanje. Takođe, pamtim sve derbije. I one koji su se tragično završili po nas”.

5.Životni i sportski moto?
“Red, rad i disciplina. Međutim, život je protkan uspesima i padovima, ali posle svakog pada dolazi novi uspeh”.

Izvor Mozzart sport