Zvanično: Večiti derbi bez publike

Zatvoren i stadion na Banovom brdu

Poslednji večiti derbi u sezoni igraće se bez prisustva publike. Kad se naredne srede od 18.30 budu sudarili Partizan i Crvena zvezda sa tribina stadiona u Humskoj neće stići prepoznatljiv huk.

Razlog je u činjenici da je Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije kaznila crno-bele zbog incidenata navijača na susretu sa Čukaričkim, koji je počeo prošle, a završne tek ove sedmice.

Na osnovu odluke disciplinaca, Partizan je kažnjen da naredni meč na kome će biti domaćin igra bez pristuiva gledalaca, a kako je to 170. večiti derbi, jasno je da uobičajenog kolorita na Topčiderskom brdu ovoga puta neće biti. Osim toga, crno-beli su sankcionisani i tako što će na narednom gostovanju biti uskraćeni za podršku Grobara, a to je duel sa Čukaričkim na Banovom brdu, u nedelju od 18.30, na početku plej-ofa.

Čak i da ova druga sankcija nije odrezana, gledaoci svakako ne bi mogli na tribine stadiona na Banovom brdu, jer je Disciplisnak komisija FSS kaznila i Čukarički usled propusta u organizaciji duela sa Partizanom, prekinutog u utorak 11. aprila. Kazna se odnosi da naredni meč kod kuće izabranici Dušana Kerkeza odigraju bez prisustva publike. A to je baš duel dva crno-bela tima.

Disciplinska komisija FSS je naložila Partizanu i Čukaričkom da se o ovom slučaju pisano izjasne na okolnosti iz disciplinske prijave i dostavljene dokumentacije do 27. aprila u podne.

Originalni tekst Mozzart Sport