Zvanično: Nikolić još tri godine u Lokomotivi

Moskovski klub produžio saradnju sa trenerom

Odlični rezultati na klupi Lokomotive ukrašeni trofejem u Kupu Rusije bili su povod rukovodstvu moskovskog kluba da Marku Nikoliću ponudi novi ugovor, a produžetak saradnje danas je i ozvaničen te će Srbin na aktuelnoj funkciji ostati do leta 2024. godine.

Ova informacija ozvaničena je na klupskom sajtu, a nakon parafa utiske je izneo Vladimir Leončenko, generalni direktor Lokomotive.

“Svakom treneru treba vremena da izgradi efikasan tim. Ovog proleća zabeležili smo značajan napredak kako na timskom nivou tako i kada su u pitanju pojedinci. Zadovoljni smo što je potpisan novi ugovor sa šefom stručnog štaba, tri godine smatramo optimalnim rokom za stvaranje tima koji će moći da postigne uspeh kako u Rusiji, tako i u evropskoj konkurenciji”, rekao je Leončenko.

Ushićenje nije skrivao ni Nikolić koji je naglasio da je dogovor lako postignut zahvaljujući upravi kluba.

“Veoma sam srećan i uzbuđen što smo produžili ugovor. Na sastanku sa našim navijačima rekao sam da smo tek počeli sa osvajanjem trofeja. Za ovo moramo da radimo. Zahvalio bih se celoj ekipi Lokomotive i trenerskom štabu”, rekao je Nikolić.

Srpski strateg je u Moskvu stigao u junu 2020. godine, kada je potpisao dvogodišnji ugovor. Odlične igre Lokomotive, posebno u prolećnom delu sezone, krunisao je trofej u Kupu Rusije kojim je nekadašnji strateg Rada, Vojvodine, Partizanam Olimpije i Videotona ispuisao novu stranicu klupske istorije, ali i postao srpski trener koji je osvojio najznačajniji inostrani trofej u poslednjih četvrt veka. Učinak Lokomotive pod komandom Nikolića izazvao je reakciju uprave kluba godinu dana pre isteka saradnje, a prema nezvaničnim informacijama strategu je novim ugovorom predviđena je godišnja zarada od 1.800.000 evra.

Originalni članak :Mozzart sport