Zvanično: Luka Cucin tri godine u Vojvodini

Doskorašnji desni bek Partizana potpisao za Lale

Partizan je prošlost, a budućnost Luke Cucina (22) je – Vojvodina.

Kao što je i najavljeno, talentovani desni bek novo je pojačanje kluba sa „Karađorđa“, pošto je potpisao ugovor na tri godine i već tokom srede će se otisnuti na slovenačko Pohorje, gde će se priključiti ekipi Slavoljuba Đorđevića na centralnoj fazi priprema.

Cucin je u Novi Sad stigao kao slobodan igrač, tako što je prethodno raskinuo saradnju sa crno-belima, oročenu do januara 2022. Prilikom odlaska iz kluba, Luka je, slično mnogim stariji igračima, oprostio dugovanja u zamenu za „čiste“ papire čime mu je olakšan put ka Novom Sadu. S obzirom da je u novoj sredini „dvojka“ zauzeta, na poleđini Vošinog dresa nosiće 22, a za mesto startera boriće se sa Markom Bjekovićem iz „klase 2000“.

Luka Cucin se posle staža u mlađim kategorijama Partizana dokazivao se na pozajmicama u Teleoptiku, Spartaku i Inđiji, gde je u minuloj sezoni Superlige odigrao 31 utakmicu i na njima se preporučio ljudima iz Vojvodine. Što se tiče crno-belih odigrao je četiri meča pod trenrskom palicom Miroslava Đukića i jedan u mandatu Zorana Mirkovića, a kako ni kod Sava Miloševića, ni kod Alekdsandra Stanojevića nije dobijao šansu rešio je da promeni sredinu.

Prethodnih dana čekala se ponuda Nirnberga i Dinama iz Drezdena, međutim, kako su Nemci odugovlačili, a Luka Cucin je želeo sigurnost, izabrao je Vojvodinu, procenivši da selidbom u Novi Sad pravi iskorak u karijeri i ima šansa da se u još boljem svetlu predstavi ovdašnjim ljubiteljima fudbala.

Originalni članak :Mozzart sport