ŽURNAL SAZNAJE: Marina Maljković ponovo selektorka košarkašica!?

Posle nepunih godinu dana Marina Maljković bi, kako Žurnal saznaje, mogla da se vrati na mesto uspeha, za kormilo reprezentacije

Turske kolege otkrile su nam da se Predrag Danilović, predsednik KS Srbije nalazi u evropskom delu megapolisa na Bosforu.

Želeli su da provere da li je njegov dolazak u Istanbul vezan za susrete sa Hidajetom Turkogluom, prvim čovekom KS Turske ili je povod sastanak sa nekim iz brojne kolonije naših košarkaških ličnosti.

Danilović nije odgovarao na pozive, ali da su kao i obično naše kolege bile na dobrom tragu, pokazale su već prve provere.

Informacija da je u Carigrad otputovao sa potpredsednicom za žensku košarku navela nas je na adresu gde se delegacija KS Srbije zaputila.

Pogled na raspored Evrolige košarkašica učvrstio nam je uverenje da je reč o susretu sa najuspešnijim selektorom u istoriji srpske ženske košarke. Jer, Galatasaraj u četvrtak u 17 časova dočekuje francuski Vilnev.

Posle praškog iskustva logična je ideja rukovodstva KSS da ponudi reprezentaciju Marini Maljković.

Interes naše košarke je da najbolji trener vodi dame na Evropskom prvenstvu 2019. čiji smo domaćini, nadamo se i na Olimpijskim igrama godinu dana kasnije.

Podsećamo, Maljkovićeva je početkom godine saopštila Daniloviću da posle pet godina tokom kojih reprezentaciju predvodila do najvećih uspeha u istoriji, evropskog zlata i olimpijske bronze, više ne može da vodi nacionalni tim. Kao razlog je navela „emotivnu i fizičku ispražnjenost”!

Tekst : Sportski žurnal