Žuka je postao trener i želi da opet oseti huk tribina na JNA!

Čeka još samo licencu.

Nekadašnji brazilski vezista Antonelo Žuka je bio i ostao među pet najomiljenijih stranaca koji su ikada igrali u Partizanu.

On je u klubu iz Humske proveo dve godine, došao je u leto 2007, a leta 2009. godine se preselio u špansku La Korunju. Navijači pamte i njegove odlične igre, ali i borbenost, požrtvovanje, kao i nastup i postignut gol u 133. večitom derbiju koji je odigrao sa polomljenom rukom.

Karijeru je završio pre devet godina, posle povratka u Brazil iz Dubaija, a danas se bavi trenerskim poslom i još uvek pomno prati dešavanja u Partizanu sa kojim je osvojio dve duple krune, 2008. i 2009. godine. To su ujedno i njegovi jedini osvojeni trofeji u seniorskoj karijeri.

U razgovoru za ”Republiku”, Žuka je otkrio kako se danas snalazi kao trener.

”Radim već neko vreme kao trener. Čekam sad trenersku licencu da mogu da radim s prvim timom, dosad sam uglavnom radio s mlađim generacijama. A kad dobijem tu licencu, mogu da vodim koga kod želim. Vredno sam radio na tome i uskoro bi trebalo da je dobijem”, rekao je Žuka.

Ne sumnjamo da bi se rado vratio u Partizan i u ulozi trenera, a dolazak u Brograd je svakako najavio.

”Doći ću sigurno, samo ne znam kad. Imamo dosta obaveza. Imam lepe uspomene iz Srbije i Partizana, želim da ponovo osetim huk sa stadiona”, kaže Žuka.

Odlično je upućen i u Partizanove rezultate od početka tekuće sezone, ali i na prateća dešavanja u klubu.

”Video sam da postoje neki problemi na relaciji uprave i navijača, ali u to ne bih ulazio. Samo mogu da kažem da je ovom timu potrebna podrška. Nije isto igrati kada je jug prazan i kada je pun, što je i normalna stvar. Svaki igrač voli kad stadion gori. Žao mi je zbog cele te situacije, ali nadam se da će se uskoro srediti i da će do novog termina, kad bude večiti derbi, stadion biti kompletno ispunjen.

Gledam sve što mogu. Poslednje utakmice su dobili uglavnom u neizvesnim završnicama. Video sam da su nanizali nekoliko pobeda u Superligi, što je dobro. Ima dosta novih igrača, moraju da se uigraju. Žao mi je što nisu napravili bolji rezultat u Evropi, ali šta da se radi”, istakao je Žuka koji će u novembru napuniti 44 godine.

Originalni članak: Sportske net