Znate li kojoj ekipi je Savo Milošević dao najviše golova? A “terorisao” je i Real

Vrsni centarfor najviše preciznih hitaca poslao u mrežu Rasinga iz Santandera – 10

Golgeterski gen Sava Miloševića, ispoljen pri premijernom šutiranju lopte u rodnom Johovcu i obogaćen školovanjem sa odličnim ocenama u Partizanu, „eksplodirao” je na evropskoj pozornici pošto se zaogrnuo legionarskim plaštom, naravno, s najvišom referencom u tradicionalno cenjenom pasošu – (dvostrukog) prvog „snajpera” jugoslovenske lige.

Ubojiti centarfor, s trocifrenim brojem utakmica za reprezentaciju, širokom „lepezom” egzekucija stekao je status persone non-grata za golmane u Engleskoj, Španiji, Italiji i Rusiji, (najčešće) s „devetkom” u Aston Vili, Saragosi, Parmi, Espanjolu, Selti, Osasuni i Rubinu, te vrhuncem – epitetom najboljeg strelca Evropskog prvenstva u Belgiji i Holandiji 2000.

„Suma sumarum”: karijera satkana od trofeja, rekorda, pobeda, aplauza – za veliko „bravo” i dubok naklon!

Žurnalovo istraživačko pitanje: u „moru” terorisanih klubova sa igračkim potpisom aktuelnog trenera Partizana, kome pripada „zlatna medalja”?

Uvidom u pozamašnu statistiku, prožetu brojnim reckama, „na Himalajima” je Rasing iz Santandera, definitivno zle kobi – korpulentni Srbin iz Republike Srpske čak 10 puta zatresao mu je mrežu. Malo li je?!

Interesantno: Savo je to činio kao vođa navale svih španskih klubova čiji je dres sa uspehom nosio – Saragose, Espanjola, Selte i Osasune, na ukupno 12 mečeva i u periodu: 27. septembar 1998 – 4. mart 2007.

Primećujete: decenija straha za navijače kluba iz Kantabrije, planetarno poznatog po zeleno-belim bojama.

Parcijalno: na „Sardineru” u Santanderu autorizovao je šest preciznih hitaca (jedan u kupu), Saragosinoj „Romaredi” tri (het-trik) i Espanjolovom „Monžuiku” jedan.

Golmani primorani da vade loptu iz mreže: Hoze Sebalos – pet puta, Ervin Lemens i Rikardo – po dva, Dudu Auate – jednom.

„Srebro” je, pak, rezervisano za Alaves: Milošević mu je „zabiberio” sedam puta, dovodeći lokalne, u fudbal zaljubljene Baske u neočekivani očaj.

„Bronzu” dele, takođe, dva člana Primere: Rajo Valjekano i, verovali ili ne, Real Madrid – sa šest strela u srcima posle Savinog nišanjenja…

Tekst preuzet sa portala Sportski žurnal