ŽIVOT POD PRITISKOM: Zagorac svestan šta nosi igranje u dresu Partizana

Večernje novosti pišu…

Ovo je klub koji volim, tako da mi je lepo da igram za njega i kada pobeđujemo, sve je o to prirodno i normalno – rekao je Rade

ČOVEK je često sađen, ali retko niče. Ti si jedan od retkih. Ponosni smo što si deo nas. Ove reči su bile ispisane na poklonu koji je Rade Zagorac dobio od grupice navijača Partizana, po završetku meča sa Cibonom. Ovakav potez je još jedan dokaz da je krilni igrač crno-belih uspeo da osvoji srca “grobara” za samo nekoliko meseci.

– Predivno iznenađenje, nisam imao predstavu o svemu ovome – uz osmeh je Zagorac pričao o gestu vernih pristalica kluba. – Kad sam izlazio na teren, video sam majice sa nečijim likom, ali mi ni na kraj pameti nije bilo da sam to ja. Znam momke koji su ovo napravili, uvek nas lepo pozdrave gore sa desne strane. Čast mi je i mnogo mi je drago.

Navijači su prepoznali Radetovu želju sa kojom pristupa svakom meču. Njegovo radovanje, proslava dobrih poteza, poeni u ključnim trenucima, svaki put na domaćem terenu izazovu erupciju emocija.

– Ovo je klub koji volim… Tako da naravno da mi je lepo da igram za njega i da mi je lepo kada pobeđujemo. To je sve prirodno i normalno.

Dok je Partizan bio u seriji od šest neuspeha, Zagorac je imao problema sa povredom. Njegovim povratkom u formu, stigli su i bolji rezultati.

– Dobro se osećam sada, drago mi je što sam na parketu, što mogu da pomognem na bilo koji način, što se zdravstvenog dela tiče, sve je u redu.

Posle tri uzastopne pobede, Partizan čekaju dva gostovanja. Već sutra kreću u Sankt Peterburg, gde će u sredu od 18.00 (po našem vremenu) odigrati meč sa domaćim Zenitom.

– Mnogo važna utakmica za nas, sticajem okolnosti, nama će trebati minimum dve pobede kako bismo prošli u drugu rundu Evrokupa. Pobedili smo ih ovde, tako da se očekuje njihova reakcija. Kvalitetan su tim, u koji je mnogo uloženo.

Za vikend na red dolazi okršaj sa šampionom ABA lige, ekipom Budućnosti iz Podgorice. Pa se ređaju Valensija, Crvena zvezda…

– Mnogo težak raspored pred nama, to je u jednom delu sezone moralo da dođe. Verujem da uz pravi pristup i dobar trening možemo da napravimo dobre rezultate. Veoma izazovno, biće teško, ali to je nešto sa čime se živi kad se dođe u ovaj klub – zaključio je Zagorac.

MORAMO DA RADIMO NA “GLAVI”
CRNO-BELI su vezali tri trijumfa, ali i u tom poslednjem protiv Cibone imali su velike padove.
– Mentalni deo je očigledno konstanta na kojoj mora da se radi. Ono što raduje je što u četvrtoj četvrtini nismo dozvolili da se vrati egal rezultat. To je pozitivna stvar.