ŽELJKO PROGOVORIO NA ŠPANSKOM POSLE PORAZA – NISMO TO SHVATILI! Obradović zna šta je presudilo: “Dominirali su u tome”

Željko Obradović pričao je sa španskim medijima posle meča u Barseloni. Željko Obradović konferencija posle poraza od Barselone IZVOR: YOUTUBE/BARCATV

Partizan je pao u Španiji, Barselona je odbranila domaći teren (79:68). Posle duela u “Blaugrani” sa tamošnjim novinarima razgovarao je Željko Obradović koji je odgovarao na njihova pitanja. Imao je šta da zameri svojim izabranicima, pre svega kada su neki detalji u pitanju, ali je video i neke dobre stvari. Crno-beli su se mučili u skoku i u šutu za tri poena (6/20), a to su stvari koje je iskusni stručnjak stavio u prvi plan.

Prvo je pričao na engleskom, pa je onda progovorio i na španskom. Čestitao je protivniku na trijumfu. “Počeli smo prvo poluvreme dobro, detalji su odlučili da odu na pauzu sa vođstvom. Problem za nas bio je njihov ofanzivni skok, nismo to kontrolisali. Loše smo reagovali na odbranu u preuzimanju, imali smo loš šut za tri poena i to je odlučilo”, rekao je Obradović.

Španski mediji izgleda ne govore dovoljno dobro engleski, pošto je prvo pitanje za Željka bilo o tome da li je skok presudio. “Upravo sam to rekao i na engleskom. Igrali smo dobro u većem delu meča, neki detalji su presudili. Bili su agresivni u skoku, dominirali su pod našim košem. Bili smo previše lenji u napadu u određenim delovima, nismo shvatili kako da ih napadamo kada igraju odbranu sa preuzimanjem.”

Posle ovog poraza crno-beli imaju skor 4-5 i čeka ih duel sa Realom u Madridu već u četvrtak. “Oni su igrali odlično, agresivno, to je njihov stil, ništa to nije novo. Mi smo bili dobri, oni su ostali smireni, to ceo svet zna. Uveren sam da mi možemo bolje, sledi novi meč već u četvrtak i to je to“, zaključio je Obradović.

Originalni članak Mondo.rs