ŽELJKO ĆE MU DATI VEĆU ULOGU! Evroliga veruje u mladog igrača Partizana – na SPISKU je za posebnu nagradu!

Tristan Vukčević nalazi se na listi kandidata za nagradu Zvezda u usponu Evrolige.

Evroliga uskoro počinje. Pred start nove sezone, u kojoj će igrati i Partizan i Crvena zvezda, čelnici elitnog takmičenja objavili su listu od 10 kandidata za nagradu Zvezda u usponu. Na njoj se nalazi i jedno ime iz redova “večitih”. U pitanju je Tristan Vukčević (20) koji je letos odabran kao 42. pik u NBA ligi od strane Vašingtona..

U tekstu je objašnjeno da su kandidati igrači rođeni posle 1. jula 2001. godine. Podsetili su da su ovu nagradu dobijali igrači poput Bogdana Bogdanovića, Luke Dončića, Nikole Mirotića, Rikija Rubija. “Vukčeviću je ovo druga godina u Evroligi, igra na poziciji krilnog centra i može da šrii teren zahvaljujući sjajnom šutu i dobroj radnoj etici. Sa dodatkom fizikalija trebalo bi da igra više i da ima veću ulogu u timu Željka Obradovića naredne sezone“, navodi se u tekstu.

Tristan je sedmi na spomenutom spisku, dok je na prvoj poziciji Mateo Spanjolo iz Albe. “Dolazi posle sjajne sezone gde je beležio dvocifren broj poena i u italijanskoj ligi i u Evrokupu. Sada će biti jedna od glavnih opcija Albe. Ako tako bude, ovo priznanje trebalo bi da završi u njegovim rukama”, poručuju iz Evrolige. Pored Spanjola i Vukčevića na listi su još Kalifa Diop (Baskonija), Džejms Nađi (Barselona), Gabrijele Proćida (Alba), Eli Ndiaj (Real Madrid), Noam Jakov (Asvel), Metju Stracel (Monako), Hugo Gonzales (Real) i Elefterios Mancukas (Panatinaikos).

Originalni članak: Mondo.rs