ZEČEVIĆ U BOLNICI

Kurir sport

Bivši generalni sekretar Partizana, sada potpredsednik OKS, primljen u KBC „Dragiša Mišović“ zbog bolova u grudima, a ustanovljena mu srčana aritmija.

Bivši generalni sekretar Partizana i aktuelni potpredsednik OK Srbije Žarko Zečević primljen je na Kliniku za interne bolesti KBC „Dragiša Mišović“ u noći između 25. i 26. jula zbog bola u grudima, saznaje Kurir.

Prve slabosti nekadašnji funkcioner crno-belih osetio je u utorak ujutru tokom džoginga, redovnog održavanja kondicije, ali lekarima se obratio za pomoć tek uveče, kad je bol postao jak i kad je sve ukazivalo da bi mogao da doživi infarkt.
Srećom, brzom intervencijom doktora specijalista izbegnute su teže posledice po zdravlje proslavljenog košarkaša crno-belih, pa je narednih dana njegovo stanje pažljivo praćeno, sve dok juče lekarski konzilijum nije konstatovao da se stabilizovao i da bi mogao biti otpušten na kućno lečenje. Zečević, inače, po završetku karijere aktivnog sportiste nikada nije prestao da trenira. Redovno je trčao na atletskoj stazi stadiona u Humskoj, a često mu je društvo u rekreaciji pravio Nenad Bjeković, njegov dugogodišnji saradnik, a sada ljuti protivnik.

Ekipa Kurira zabeležila je njihov poslednji zajednički džoging pred izbornu skupštinu u aprilu 2016. godine, da bi sve što se kasnije desilo u prostorijama Sportskog centra Teleoptik u Zemunu dvojicu prijatelja razdvajalo do danas, bez želje da se pomire i zaborave vreme kad su predvodili dve struje u borbi za prevlast u klubu.

Žarko Zečević ne može bez aktivnog bavljenja sportom, a osim trčanja, koje je redovno upražnjavao, obožava skijanje. Kad god može, uživa u spuštanju niz staze najpoznatijih evropskih ski-centara, a pre nekoliko godina je doživeo teži pad, a posledica je bila slomljeno rebro. On ipak nije odustao od fizičkih aktivnosti, ali će ubuduće morati da bude znatno oprezniji.