Zdjelar otkrio: Simbolika koja znači trajanje

Vezista Partizana tek u Humskoj ostvario želju.

Jedan od najboljih fudbalera Partizana Saša Zdjelar odlučio se da po dolasku u Partizana odabere dres sa brojem 16 budući da je isti nosio legendarni kapiten Rome Danijele De Rosi.

Bez obzira na to što je tokom igranja u matičnom OFK Beogradu i Olimpijakosu nosio dres sa drugim brojem, povremeni reprezentativac Srbije nije imao dilemu koji broj da odabere kada je pre tri godine stigao u Humsku.

Broj 16 ima posebno značenje. Izabrao sam ga zbog De Rosija, nosio ga je ceo život u Romi. To mi je bila želja, ostvario sam je“, rekao je Zdjelar za klupsku televiziju.

Dodao je da je u mladosti osim De Rosija za idola imao i nekadašnjeg kapitena Liverpula Stivena Džerarda. Kako je bivao stariji i to se promenilo.

U ovom trenutku status idola se izgubio. Sve igrače posmatram, ali nemam uzora“, rekao je Zdjelar.

Dodao je da ga promašeni penal protiv Radničkog u Nišu nije pokolebao u odluci da i dalje šutira penale, a za kraj je poručio gde bi voleo da nastavi karijeru.

San svakog momka koji počne da se bavi fudbalom je da se oproba u najjačim ligma Evrope, meni se najviše sviđaju italijanska i španska“, zaključio je Zdjelar.

Osvajaču Mundijalita sa omladinskom reprezentacijom Srbije ugovor sa crno-belima ističe na leto, ali bi po povratku sa priprema u Beograd trebalo da obnovi saradnju.

Tekst preuzet sa portala Sportske net