Zakarić: O kvalitetu našeg tima dovoljno govori podatak da više od 100 dana nismo izgubili utakmicu

Sportski žurnal piše…

Goran Zakarić je brzo postao nezamenjiva karika u timu Partizana. Novajlija iz sarajevskog Željezničara debitovao je 9. avgusta u Nordsjelandu, u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope kad je i Zoran Bata Mirković prvi put seo na klupu crno-belih. Od tada do danas ofanzivni vezista počeo je svaki meč izuzev protiv Radnika i Dinama kad je pauzirao zbog povrede.

Utakmicu protiv Rada Zakarić je obeležio asistencijama. Sva tri gola Parnog valjka na Banjici usledila su posle centaršuteva reprezentativca Bosne i Hercegovine, prva dva puta bio je direktan „paker”, dok je pre trećeg gola nakon njegove nabačene lopte Valijente šutirao glavom, a Rikardo odbijenu loptu ubacio u mrežu.

– Protiv Građevinara smo odličnim početkom brzo obezbedili dva gola prednosti. Sa mnogo motiva smo ušli u meč jer su nam tri boda bila veoma važna. Postigli smo još jedan gol, ostaje žal što nismo iskoristili još neku šansu. Rad je dobra ekipa, njegov plasman nije odraz kvaliteta već plod trenutne krize – kažeZakarić.

Zaostatak od 13 bodova za Crvenom zvezdom plod je najviše velikog broja remija (sedam). Iz tih razloga serija od 19 utakmica bez poraza (od prvog kola protiv Dinama) gubi na značaju.

– Svakoj utakmici prilazimo studiozno bez obzira ko nam je protivnik, sa jasnim ciljem da osvojimo tri boda. Nekada nam nije lako zbog lošeg terena ili zatvorene igre protivnika. Dešavalo se, jednostavno, da lopta neće u gol iako stvorimo mnogo šansi. O kvalitetu našeg tima dovoljno govori podatak da više od 100 dana nismo izgubili utakmicu. Potrebno je da radimo na realizaciji i nadamo se uvek pobedi. Dosta dobrih igrača su članovi superligaških klubova, a svako želi da se posebno nametne protiv nas.

Partizanu šansu da napravi preokret na vrhu tabele daje u velikoj meri sistem takmičenja, odnosno podela bodova posle 30. kola. Do tada će se odigrati jedan, u plej-ofu i još jedan duel sa večitim rivalom.

– Ne želimo da se ponašamo kao da jurimo zaostatak već gledamo ispred sebe uz imperativ pobede na svakoj utakmici. Ima još mnogo da se igra, prepoloviće se i bodovi, nisu baš svi u Super ligi nesalomivi.